73 yaşındaki Emine teyze her yağmurda aynı korkuyla yağmurla ve evinin önündeki mezarlıkların bulunduğu tepeyle mücadele ediyor.

Pazar Irmak Yeni Köyde yaşayan Emine Türkücü her yağmurda ilerleyen yaşına rağmen kazma kürek evini korumaya çalışıyor.

Emine teyzenin hemen evinin önünde istinat duvarı olmayan ve mezarlıkların olduğu tepe her yağmurda yavaş yavaş evlerin bulunduğu kısma doğru akıyor. Diğer taraftan ise araba yolundan aşağı gelen yağmur suları da direk Emine teyzenin evine giriyor.

Cumhurbaşkanlığı Bilgi Edinme Birimi Cimer’den AFAD ve Pazar kaymakamlığına kadar birçok yere başvurarak önlem alınmasını istediklerini belirten Emine Türkücü’nün oğlu Halil Türkücü tehlikenin uzun yıllardır var olduğunu araba yolu geçtikten sonra ise tehlikenin daha da arttığını belirtti.

İlerlemiş yaşına rağmen annesinin her yağmurda kazma kürek dışarda olduğunu belirten Halil Türkücü yetkililerden biran önce tedbir alınmasını istedi.

Yağmur yağdığında korkudan uyuyamadığını ve mezarlıkların bulunduğu tepenin yavaş yavaş evlere doğru kaydığını belirten Emine Türkücü yetkililere seslenerek : “sayın yetkililer her yağmur yağışında mücadele ettiğimiz bu rezalete bir el atın artık evimiz göçük altında kalmasını mı bekliyorsunuz” dedi.

Haber: Arzu ERBAŞ