Rize’nin Pazar ilçesi Fen Lisesi'nde dün cinnet geçiren arkadaşı tarafından sınıfta ders sırasında boynundan bıçaklanarak öldürülen lise öğrencisi 16 yaşındaki Emir Taş, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 

Pazar ilçesi Sahil Camisi'nde Taş için öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazına Pazar Kaymakamı Cevat Çelik, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, MHP Rize İl Başkanı Serkan Birben, Emir’in okul arkadaşları, ailesi ve çok sayıda seveni katıldı. 

Emir’in babası Cihan Taş cenazede zorlukla ayakta dururken, Pazar Müftüsü Mustafa Düzgüney yaptığı konuşmada, eğitim camiasına baş sağlığı dileğine bulunarak, “Yaşanan bu olay hepimizi çok üzdü. Psikolojimiz bozuldu. Neden üzgünüz? Biz bu çocuklarımıza niye dokunamadık. Niye bunlara sevgiyi, muhabbeti, yardımlaşmayı, kardeşliği niye daha iyi öğretemedik diye üzgünüz. Siz anne ve babalar biz toplumun önündeki görevliler, hep birlikte yeniden çocuklarımıza sarılmalı, birbirimiz sevmeli ve kardeş olmalıyız” dedi.



Cenaze namazının ardından cenaze bir süre omuzlarda taşınıp şehir meydanına getirilirken, ardından Subaşı Köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.
Dün Pazar Fen Lisesi'nde B.K., önündeki sırada oturan Emir Taş'ın boynuna bıçak saplayarak ölümüne neden olurken, ardından da bıçakla kendi boğazını keserek intihar etmek istedi. Olay sonrası Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan B.K.'nın tedavisi sürüyor.