Hamidiye Bölge Trafik istikametinden Rize istikametine gitmek için kavşağa giren Ş. A. yönetimindeki 34 RT 9736 plakalı otomobil kavşaktan Artvin Arhavi istikametine gitmek için dönmek isteyen O. E. Yönetimindeki 61 BP 942 plakalı araçla çarpıştı. Çarpmanın şiddetiyle ters dönen 34 RT 9736 plakalı araçta bulunan iki kişi otomobiline çarptıkları O. E. Tarafından dışarı çıkarılırken 112 acil müdahale ekipleri yine kaza mağduru O. E. Tarafından kaza yerine çağrıldı.

Kaza ile ilgili O. E. Şunları söyledi; “Hamidiye bölge Trafik kavşağında bulunan lambalarda Arhavi’de ki evime gitmek için bekliyordum. Lambalarda benle birlikte birkaç araç da bekliyordu. Lambalara yakın olan ilk araç bendim. Trafik lambası bize yeşil yakınca diğer araçlarla birlikte bende hareket ettim o anda hızla gelen ve daha sonra plakasını öğrendiğim Ş. A. yönetimindeki 34 RT 9736 plakalı araç benim aracımın önüne vurdu ve takla attı. Ben hemen aracımı durdurdum el fireni mi çekerek aracımı güvene aldım ve bana hızla çarpan ve o hızla takla atan aracın yanına giderek kaza zedeleri ters dönen araçtan dışarı çıkartıp 112 acil müdahale ekibini olay yerine çağırdım. Kaza yerine bir anda onlarca kişi toplandı. Kazayı görenler bana “kardeşim ucuz atlattın adamlar kırmızıya yakalanmamak için gaza sonuna kadar bastı ve kırmızı yanmadan geçeriz diye düşündüler ama sonuç ortada, seni de ortadan ortaya biçebilirdi verilmiş sadakan varmış” diye beni teskin ettiler. Daha sonra polis ekipleri geldi ve ifadelerimizi aldı. Yeşil ışıkta geçmeme rağmen başıma bu geldi Allah’ıma şükürler olsun ki hızla gelerek bana çarpıp ters dönen aracın içinde olan iki kişiye de bir şey olmadı. Hepimize geçmiş olsun.” Diye konuştu.

Öte yandan kazayı görerek olay yerine gelen vatandaşların söylemlerine ve yorumlarına göre kazanın meydana geliş nedeni; Kırmızı ışığa yakalanmamak için gaza yüklenerek trafik lambalarını geçmek isteyen beyaz aracın kazaya neden oldu dediler.