Bu akşam yapılan olağan genel kurulunda 355 delegeden 64’ünün katılırken, Başkan Hüseyin Yangın tek liste ile aday oldu. Yapılan seçimin ardından çoğunluğun oyu ile Başkan Yangın yeni yönetim kurulu ile iki yıllığına göreve geldi.

 

Pazarspor Kaptan Hüseyin Yangın Deniz Konak Viya Teras salonunda yapılan genel kurul yoklama ve açılışın ardından, Yönetim Kurulu Üyesi Talat Günday’ın açılış konuşması ile başlarken akabinde; Osman Keser Zeynep Kurt ve Mustafa Biberden oluşan Divan heyetinin oluşturulması ile devam etti. Divan heyetinin teşekkülünün ardından Saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okundu. Akabinde Yönetim Kurulu çalışma raporu, bilanço ve denetleme kurulu raporlarının okunması ve ibrası ile 2015-2016 yıllarına ait tahmini bütçe okunup ibra edildi. Dilek temenni ve konuşmaların ardından Asil, Yedek yönetim kurulu, Denetleme kurullarının seçimleri yapılıp oylandı.

 

Yapılan seçimlerin ardından Yönetim Kurulu Asil üyeliklerine

 

Başkan Hüseyin Yangın; yönetim kurulu asil üyeliklerine Cihan Ergenç, Uğur Gülek Balta, Mustafa Atar, Talat Günday, Doğan İnce, Ömer Rasim Atabey, Şafak Balta, Mehmet Basa, Osman Devrim Telatar, Nurettin Altaylar, Recep Pehlivanlar, Mustafa Yüksel, Varol Türkyılmaz, Yusuf Parlak getirildi.

 

Yönetim Kurulu Yedek üyeliklerine: Mehmet Acıyan, Zeynep Kurt, Hüseyin Çelik, Musa Tafralı, Erdinç Süslü, Talat Kayabaş, ve Cüneyt Konan getirildi.

 

Denetim Kurulu Asil: Osman Özer, Metin Pinalioğlu, Süleyman Kesimal. Yedek: Kadir Altaylar, Hüseyin Çilli, Ruhan Göymen.

 

Pazarspor’un 22. Olağan Genel Kuruluna Rize Millet Vekili Osman Aşkın Bak, İlçe Kaymakamı Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Ahmet Basa, parti ilçe başkanları ve temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, Bürokratlar, delegeler ve Pazarspor camiası ile vatandaşlar katıldı.

 

Genel Kurulda yapılan konuşmalarda Başkan Hüseyin Yangın,” Son dönemlerde sosyal medyada da sürekli görüyoruz insanlar eleştirilerde bulunuyorlar daha öncede yaptığım çağrılarda belirttiğim üzere Genel kurulumuz tüm bunların konuşma yeridir. İnsanlarımızın tüm konuşmalarını, eleştirilerini burada da yapmasını bekleriz. İsterim ki tüm eleştirilerini burada yapsınlar ki yönetici arkadaşlarımız bizler bunlardan ders ve feyiz alalım. Genelde genel kurullarda insanlar yaptıklarını anlatırlar ama biz farklı davranıp yapamadıklarımızı anlatacağız. Bir önceki Genel kurulda son defa görev alacağımızı artık görevi yeni arkadaşlara bırakmak istediğimi, hazır olmalarını dile getirmiştim ama bu gün başka bir aday çıkmaması nedeni ile yeniden görev alıyoruz, demek ki bunu başaramamışız. İkincisi denk bütçe ile dönemi bitireceğimizi belirtmiştik, gelirimize, giderimize göre yöneteceğiz demiştik ama onu da yapamadık. Elbet de yaptığımız yatırımlar var ama tablolarımızı incelerseniz önemli borçlarımız var. Otelin yapımı, stattaki tesisin yapımı ve ikinci ligde mücadele etmek bunlar ciddi yatırımlar dolayısıyla sporcuya, personele, esnafa borcumuz oldu dolayısıyla da masanın bacaklarının her zaman bir tanesi kısa kaldı. Bu konuda mahcubiyetimi sizlerin huzurunda dile getirmek istiyorum, bunu yapamadık. Teknik olarak da evet ikinci lige çıktık buradaki mücadelemiz sonunu iyi getirdik ama hep sıkıntılı geçti. Önceki yıl ilk yarı kötü gittik ikinci yarı yaptığımız operasyonlarla ligde kalıp ilk 10 da bitirdik. Bu yıl ilk yarı iyi gittik, ikinci yarıda yaptığımız değişik operasyonlar bizi az daha küme düşme noktasına getirdi demek ki doğru işler yapmadık, yapamadık. Dolayısıyla da ciddi borçlarımız var.

 

Rize Millet Vekili Osman Aşkın Bak,” Başkan Hüseyin Yangın’ın da belirttiği gibi kulüplerin maddi gücü onun başarısın etkiliyor. Onun içinde gelir kazandırıcı yatırımların kulübe kazandırılması getirilmesi noktasında hep birlikte çalışılmalıyız. Biz Hüseyin beyin her talep ettiğinde kendisine destek olduk. Gençlere hizmet eden spor kulüplerimize, hem amatör hem de diğer branşlar da olsun getirilecek projeler doğrultusunda hizmet etmeye devam edeceğiz. Pazarspor’a Türbinlerin üzerinin kapatılmasında, saha alt yapısının yenilenmesinde ve Yeni projesinde Orman bakanlığından yerin tahsis edilmesi noktalarında yardımcı olduk. Bu ilk adımlardı bundan sonraki adımlar dada yine başkanımızla beraber olacağız, gençlerimiz için ne gerekiyorsa birlikte çalışacağız. Biz istiyoruz ki gençlerimiz kahve köşelerinde, oyun salonlarında olmasın spor yapsınlar. Ben meclis kürsüsünden de her zaman Pazarspor’u örnek bir kulüp olarak gösteriyorum, Çünkü buradaki model desteklendiği zaman işleyebilecek bir model, çünkü yetiştirdiği oyuncuları üst yapısına taşıya bilen bir Pazarspor var. Bir takımın yetiştirdiği oyunculardan profesyonel takımında 15-16 tane varsa bu başarıdır desteklenmesi lazım. Bunun sürdürülmesi lazım ki en önemli adımların dan biride bu antrenman tesisidir” dedi.

 

İlçe Kaymakamı Selçuk Aslan,” ben sıklıkla tekrarladığım bir sözcükle girizgah yapmak istiyorum. Pazar insanının kolektif aklının ortaya çıkarabildiği en kuvvetli markaya sahibiz; Pazarspor. Tarihten gelen birikim olarak markamız Pazar Kız kulesi ama Pazar insanı olarak el, ele verip ortaya çıkardığımız en önemli eser Pazarsporumuz. Bir şeye yok olduğunda imreniriz varlığı anlam ifade eder. Yaklaşık 20.000 nufuslu bir ilçe olarak Türkiye İkinci liginde koşturan bir takımın ne olduğunu buna sahip olamayan vilayetler belki idrak eder. Pek çok ilçenin zaten teorik olarak sahip olması mümkün değil. Pazar 1974 den beri böyle kıymetli bir cevhere sahip. Pazarsporun Pazar’ı en güzel bir şekilde temsil ettiğine ben inanıyorum. Pazar için en başarılı tanıtım faaliyetimiz bizim Pazarspor üzerinden olmakta. Pazarspor bu günlere Pazar insanın özverisi ile geldi. Pazarda bulunan Pazarlı olan ya da Pazar’a hizmet sunan herkesin gönül borcu vefa borcu Pazarspor’a destek olmak sahip çıkmak. Modernleşen spor yaşamı amatör ruh içinde oldukça her ne kadar farklı bir mücadele ortaya konula bilse de, modern spor yaşamı maalesef maddi imkânlarla başarını ortaya çıktığı bir kesişme noktasında. Hepimiz amatörce kolektif ruhu ortaya koysak da daha başarılı futbolcuların yeşil sahalarda koşturması takımın zirveye, başarıya doğru koşturması ister istemez finans kaynakları ile olabilmekte. Bu noktada Pazarlılar ve Pazar’a hizmet sunanlar olarak, karınca, kararınca elimizden ne geliyorsa kulübümüz ile paylaşmamız gerekiyor. Pazarspor’a giden her şeyin Pazar’a ben olumlu katkı olarak döneceğine ben inanıyorum ki dönmektedir de” dedi.

 

Biz kendi borçlarımızı kulübün borcu olarak kabul etmiyoruz ama benim sporcuma personelime, esnafımıza borcum olduğunda onların yüzüne bakamam ve bu beni ciddi rahatsız eder. Bu konuda belediye Başkanımızın da söyleyecekleri vardır. Genel kurul üyelerimiz bana sürekli soruyorlar Belediyenin bize tahsis ettiği bir oto park vardı bunu da alamadık dolayısıyla bu konu dada beceriksiziz, başka beceriksizliklerimiz de vardır mutlaka ve bu kadar beceriksizliğe rağmen halen daha benim devam etmemi istiyorsanız da sizlere saygı duymaktan başka söyleyecek bir şeyim yok, saygı duyuyorum. Ama ille de devam edeceksem bundan sonraki dönemde gerçekten geliri, gideri eşit, bir lira borçlanmadan iki yıl vaat ediyorum. Ancak bu iki yıl dada teknik anlamda kan ve gözyaşı da olacaktır. Büyük sıkıntılar çekmeye hazır olun. Bu kulübün düşme ihtimalini de göz ardı etmeyin. Ben size başarı yukarıda bir hedef göstermiyorum, gösteren biri varsa önünü açmakta da tereddüt etmem hemen koltuğu bu ekibe devretmeye de hazırım. Masanın bacağı kısa kalınca hep kendi imkanlarımızı bu kulübe seferber ettik neticede ciddi rakamları Pazarspor kulübüne tahsis ettim. Birisi bu gün bu sorumluluğu üstlensin hemen divana da beyan ederim. Sadece şirketim kanalı ile yaptığım borçların haricinde şahsi tüm borçlarımı bu gün burada bıraka cam bunu da bir taahhüt olarak alın. Yani benden başka bir kişi bu işi yaptığında Hüseyin Yangın’ın bu kulüpten bir kuruş alacağı olmayacaktır. Ben devam edeceksem kan ve göz yaşına hazır olun, yok bir başarı bekliyorsanız Pazar’ın tüm dinamikleri bu kulübün taşının altına elini sokacak” dedi.

 

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa,” biz her zaman üzerimize düşen görevleri yerine getirmişizdir. İnşallah herkes kendine düşen görevi yerine getirir Pazarsporumuz daha iyi yerlere gelir. Ben geçmiş yönetime teşekkür ediyorum, gelecek yönetime de başarılar diliyorum. Hepinizin ramazanını tebrik ediyorum saygılar sunuyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Mali Bütçeler oylama ya sunuldu, oylama öncesi mali tabloların açıklanmasında Mali As Başkan Mustafa atar bütçe hesaplarımızda Belediyemizin bize vereceği Oto park içinde bütçe ayırmıştık ancak bu bölüm boş kaldı. Önümüzdeki dönemde o bölümü doldurmak ve dolayısıyla belediyemizin desteğini bekliyoruz dedi. Bütçelerin oylanması ve kabulünün ardından Yönetim Kurulu seçimine geçildi Tek liste ile seçime giren Başkan Hüseyin Yangın ve ekibi delegelerin çoğunluğunun oyu ile yeniden göreve getirildi.

 

Genel kurulun ardından toplu olarak iftar açıldı.