Pazarspor Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda  karşılaştığı Eyüpspor’u Muhammet Can Vural’ın iki ve Sonerin golü ile 1-3 yenerek 4.tura yükseldi.

Atatürk Olimpiyat stadında bir tarih yazan Pazarspor Eyüpspor’u 1-3 yenerek  Türkiye kupasın da ilk defa 4. tura yükselmiş oldu.

Maça çok iyi başlayan taraf Pazarspor’du. İlk dakikalardan itibaren rakip kalede pozsiyon arayan ve bulan taraf Pazarspor oldu.. Özellikle kontra ataklarla rakip kalede etkili olan Pazarspor, 33. Dakikada sol kanattan gelen atakda Kazım’ın kafa ile ağlara gönderdiği pozisyonu hakem ofsait nedeni ile gol olarak saymadı. Baskısına devam ettiren Pazarsspor  son tercihlerini olumlu kullanamayınca ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıyada baskılı ve istekli başlayan Şahinler aradığı golü 62. dakikada buldu. Orta sahadan aldığı top ile sahayı kat eden M. Emin sol çaprazdan ceza alanına yaptığı ortayı ön direğe koşan M.Can kafa şutu ile meşin yuvarlağı ağlara yolayarak Pazarspor'u 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından oyuncu değişikliğine giden Eyüpspor da 68. dakikada oyuna giren D.Pero 82. dakikada skora eşitliği getirdi. 1-1.

Maçın son bölümlerinede tam konsantre giren Pazarspor, korner atışında rakibin eli ile oynaması neticesinde kazanılan penaltı atışını Soner ile gole çevirdi 1-2.

Galibiyeti perçinlemek için baskıya devam eden Pazarspor bu defada Soner orta sahadan aldığı top ile sol çapraza indi, ilk anda ofsait pozsiyonundaki Can’a atmadı, Can’ın ofsait den çıkması ile yerden pasını yolladı, çaprazdan topla buluşan M.Can kalecinin solundan attığı topla farkı ikiye çıkardı1-3.

Uzatma dakikalarından rakibe pozsiyon vermeyen Şahinler Atatürk Olimpiyat Stadında Türkiye kupasında ilk defa 4. tura yükseldi.

STAT: Atatürk Olimpiyat – İstanbul

HAKEMLER: Erhan Kutlu, Muhammet Ali Doğan, İsa Doğanlar

EYÜPSPOR: Mahmut, Murat, İbrahim, Serhat, Yunus Emre, İsmail (dk.69 Deniz), Hakan, Kubilay, Erkut (dk.70 Berkan), Atakan, Mahir (dk.75 Emrah)

PAZARSPOR: Reşat, Egemen, Emrecan, Uğur, Aykut, Maksut, Muhammed Emin, Soner (dk.90 Oktay), Can Muhammet, Sinan Yazıcı (dk.46 Kazım), Oğuzhan (dk.77 Mehmet)

GOLLER: Dk.62 ve 90 Can Muhammet, dk.88 Soner (pen.) (Pazarspor), dk.82 Deniz (Eyüpspor)

SARI KARTLAR: Dk.45 Mahir, dk.45 Erkut, dk.67 İbrahim, dk.83 Emrah, dk.89 Kubilay ve Mahmut (Eyüpspor)