11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hayırseverler tarafından restorasyonu yaptırılıp iç tefrişatı düzenlenen Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Öğrenci Köyü’nün açılışını yaptı.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AGÜ Vakfı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversitenin Sümer yerleşkesine yaptırılan Öğrenci Köyü’nün açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenin de bir konuşma yapan Gül, siyaset ve devlet hayatında her zaman en iyi yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu söylediğini ve eğitimle de her zaman yakından ilgilendiğini dile getirdi.
Eğitime yapılan yatırımlar konusunda Kayseri’nin çok ayrı bir özellik taşıdığını dile getiren Gül, "Dört üniversitesi olan Anadolu şehrimizdir. Bütün bunlar sadece şehrimize değil Türkiye’ye hizmet edecek Türk çocuklarını en iyi şekilde hayata hazırlayacak eğitim yuvalarıdır. Bunlar içinde son olarak kurulan da AGÜ’dür. AGÜ’nün kuruluşunda önce bakanımız milletvekillerimiz belediye başkanlarımızın çok büyük hakkı vardır. Onlar aslında düşünmüştür. Grup Başkan Vekilimiz Mustafa Bey kanunu vermiştir. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum tekrar.
Belediye başkanlarımız bütün üniversiteleri sahiplendikleri gibi AGÜ’yü de çok büyük bir sahiplenme içinde oldular. Mehmet Özhaseki, Bekir Yıldız Memduh Büyükkılıç hepsi ellerinden gelen desteği verdiler. Neticede bu üniversitenin iyi olması için Abdullah Gül Üniversitesi’ni Destekleme Vakfı’nı kurduk bu da Türkiye’de bir ilk oldu" ifadelerini kullandı.
Gül, "İşadamları kendi gönüllü olarak sadece bu üniversiteye değil Erciyes Üniversitesi başta olmak üzere bütün üniversitelere diğer hayır işlerine destek verdiler. İstanbul’da, Ankara’da her tarafta Diyarbakır’da Hakkari’de gittiği yerlerde hep duymuşumdur hemşehrilerimden. Vakfa verdikleri destek benim için her zaman çok büyük bir şükran vesilesi olmuştur. Burada öğrenci köyünde hem Kayseri’ye hem üniversiteye kazandırıldı. Bunu kazandıran Ahmet Erciyes ve Hakime hanımefendileri her zaman çok takdir ederim. Onların fedakarlıkları ve burayı hem vakıf içindeki destekleri ayrı ama buraya da destek vermeleri bildiğimiz o mezbelelik yer bugün herkesin talebe olmasını arzu ettiği yer haline getirdiler" diye konuştu.
11. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, "Artık burayı en iyi şekilde kullanmak üniversiteye düşüyor. Rektör Bey elinden gelen her şeyi yapıyor. Öğrencilere dünyanın en iyi üniversitelerinin yurtlarında hatta oralarda olmayan imkanlar hediye edilmiş oluyor. Onlar da karşılığını çok çalışarak çok okuyarak çok başarılı olarak ödeyeceklerdir. Bu vesileyle Mehmet Özhaseki başta olmak üzere diğer arkadaşlara başarılar diliyorum. Bundan sonra bu hizmetleri Türkiye’nin her tarafına taşıyacaklar arkadaşlarımız sahada olacaklar. Kayserili arkadaşlarımız da hemşehrilerini sahiplenecektir. Taner Yıldız Bey de vakfımızın üyesi olmasının yanı sıra büyük projelere destek vermiştir. Teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.