AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, bütün Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon’da da 23 Mart Pazartesi günü sendika, dernek, vakıf ve meslek kuruluşlarının yönetim kurulu üyelerine dönük bir temayül yoklaması yapılacağını söyledi.
“Demokratik temayülde, AK Parti’nin aday adayları değil STK’ların kimi milletvekili görmek istedikleri yönünde oylarını özgürce kullanacağı bir uygulama yapılacak“ diyen Revi, böylelikle AK Parti milletvekili aday belirleme sürecindeki farkını da ortaya koyacağını söyledi. Revi, demokratik temayülün ayrıntıları ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Dernek,vakıf, sendika, meslek kuruluşlarının yönetim kurulu asıl üyeleri temayüle çağrılacak.İsim listeleri valilik dernekler masasından alınacak. Demokratik temayül için Pazartesi günü sandık kurulacak. Oy verme işlemi 09.00 ile 17.00 arasında yapılacak.
-Oylar mühürlenip, teşkilat temayülü gibi genel merkeze teslim edilecek. Sonuçlar açıklanmayacak. STK’lar temayülde AK Parti milletvekili aday adayları ile sınırlı kalmayarak isterlerse arzu ettiği isimlere de oy kullanabilecek. Oy pusulasında kesinlikle oy sahibi ismi sorulmayacak, aday olması istenen en fazla 6 ismin yazılması istenecek.”
Haydar Revi, STK’lara çağrıda bulunarak tercihlerinin ciddiye alınacağı, milletvekili adaylarının belirlenmesinde önemli bir kriter olacak bu uygulamaya sahip çıkacaklarına inandığını belirterek “Böylelikle AK Parti Trabzon’da sadece kendi parti dinamiklerinin değil STK’ların da tercihlerini öğrenerek kendine bir yol haritası belirleyecek milletvekili adaylarını geniş bir taban mutabakatı ile seçmiş olacak” diye konuştu.