AK Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili ''''Türkiye’nin kararlılığı, yedi düvelin desteklediği teröristlerin direncini kırmıştır ve askerlerimiz Afrin’e rahatça girmiştir. ''dedi.
Ak Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, Karaman İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yönetim kurulu toplantısına katıldı. Konuk, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin son 15 yılda kalkınmasının birçok ülkeyi rahatsız ettiğini belirtti. Konuk, şöyle konuştu:
''Aslında bir tek şey değişti; o da anlayış. Bu çok önemli. Dün yönetime gelenlerin kaygıları farklıydı, bugün kaygılar farklılaştı. Bizim iktidarımız, iktidarlarımız millete hizmet için mücadele etti, ettiler. Bizim sistemimiz milletin hizmetkârı olmak düsturu, felsefesi üzerine dizayn edildi. İşin esası konu samimi bir şekilde millete hizmet olunca da cenabı Allah nasip ediyor, işte 10 - 15 yıl içerisinde Türkiye 3 kat büyüyebiliyor.''
Karaman’ın dünya şehri olma yolunda büyük mesafeler kat ettiğini ifade eden Konuk, ''Karaman’a 11 milyar  yatırım yapıldı. Büyük hedefleri olan Karaman için çok değerli yatırımlar. Yeni dönemde de Karaman Milletvekilimiz Recep Şeker ile beraber bu büyümeyi sürdürmek adına birlikte çalışıyoruz. Birlikte mücadele veriyoruz. Belediyemizle, İl Teşkilatımızla müşterek bir mücadeleyi Karaman adına yürütüyoruz. Karaman ile Ulukışla arasındaki hızlı tren projesinin yüzde 30’u bitti. Ulukışla ile Yenice arasının proje ihalesi tamamlandı. İnşallah yapım ihalesini nisan ayında, en geç mayıs ayında tamamlayacağız. Bunlar projesi bitmiş, parası konulmuş işler. Bunlar fiilen tamamlanacağı kesinleşmiş işler. Havaalanıyla ilgili bir sürü laf söylendi. 2017’nin Ekimi, havaalanının ihale edildiği ay oldu. Lojistik Merkezinin ihalesi de yapıldı. Bunlar ihalesi tamamlanan işler. İnşallah önümüzdeki günlerde yapımı da başlayacak. Bunlar Karaman’ı çok başka bir yere götürecek. Havaalanında biz sadece yolcu taşımayacağız. Burada charter seferleriyle serbest bölgede üreteceğimiz katma değerli ürünleri dünyanın dört bir yanına daha hızlı taşıyacağız. Karaman’ın ürettikleri limana Hızlı Trenle hızlı ve daha az maliyetle ulaşacak. Bir anlamda Karaman liman şehri olacak. Karaman’ın Serbest Bölgesi son 17 yılda ilk verilen ruhsattır. İlk defa Karaman almıştır. Rastgele durup dururken size kimse Serbest Bölge ruhsatı vermez. İlgili bakanları, ilgili birimleri davet ettik, çalıştayları yapıldı, öyle alındı. Hizmetler devam edecek, Karaman büyümeye devam edecek. Birlikte Karamanımızı geleceğe taşıyacağız.” diye konuştu. 
TERÖRİSTLERİN DİRENCİ KIRILDI 
Konuk, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na da değindi. Konuk, Türkiye'nin kararlığı sayesinden teröristlerin direncinin kırıldığını belirterek, ''Ordumuz Afrin’e girdi. Burada 3 tane konunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Birincisi, onların dediği gibi olmadı, terör örgütü direnemedi, çekilmek zorunda kaldılar, Türkiye’nin kararlılığı, yedi düvelin desteklediği teröristlerin direncini kırmıştır ve askerlerimiz Afrin’e rahatça girmiştir. İkinci konu, ordumuzun dimdik ayakta olmasıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri dünyanın tartışmasız en başarılı, disiplinli, modern ordusu olduğunu Afrin’de dosta güven, düşmana korku vererek göstermiştir. Üçüncü konu ise Türk Silahlı Kuvvetlerinin yıkmak için bir yere gitmediğinin, Türkiye’nin asıl amacının yapmak olduğunun dünyaya müthiş bir kararlılıkla gösterilmesidir. ''dedi.  
Recep Konuk,  toplantının ardından  beraberindeki Kazımkarabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı,  Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı ile Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ı ziyaret etti.