Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Necati Çevik, “Bu ihanet çetesi 14 yaşındaki çocukları polis kolejlerine, askeri okullara alıyorlar ve Türkiye’nin farklı kurumlarına yerleştiriyorlar. Bunlar çocukluktan alıp kendileri yerleştirdiler. Sonradan tabi olmaları söz konusu değildir. Bu zamanlar için yetiştirilmişler” dedi.
TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu, İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu’nun ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Necati Çevik’i dinledi. Çevik, 15 Temmuz günü ve Fetullahçı Terör Örgütü’nün yapılanmasına ilişkin Komisyona bilgi verdi. Çevik, 16 Temmuz sabahı Akıncı’da yaşadıklarını şöyle aktardı:
“Jandarma Özel Harekât Komutanımız geldi ve bana bilgi verdi. Komutanımızın dost unsurlardan olduğu bana beyan edildi ve kendisiyle kısa bir görüşmemiz oldu. İçeriye bir operasyon yapılacağını söyledi. Özel Harekat Daire Başkanı Turan Aksoy’u bilgilendirdim. Aradan yarım saat sonra görevlilerden biri geldi ve komutanın benimle görüşmek istediğini iletti. Birkaç gündür yorgun olduğumuz için uykusuz devam ediyorduk. Ayaklarım falan şiştiği için ayakkabımı çıkardım. İçeri gittim. O esnada komutanımızla konuşurken yanımıza bir araç yanaştı. Kapısı açıldı ve içeriden 10-15 tane siyah kıyafet giymiş özel donanımlı şahıslar indi. İçeriden biri ‘Biz bittik lan’ diye bağırdı. Silahları hepsi doldur boşalt yaptı ve 15 tane namlu bana doğru yöneltildi. ‘Biz polise teslim olmayız, defolsun’ dediler. Komutanımız hemen önlerine geçti ve müzakere edebiliriz dedi. Yanımda bulunan su deposuna attım kendimi. Daha sonra uzaklaşmaya başladım.”
17-25 Aralık’tan sonra bağırsaklarını en hızlı temizleyen kurumlardan bir tanesi olduklarına dikkat çeken Çevik, “1986 yılında Polis Kolejine girdim. Henüz 14 yaşındaydım. Çocukluk yaşta bunları pek fark etmiyorsunuz. Bu ihanet çetesi 14 yaşındaki çocukları polis kolejlerine, askeri okullara alıyorlar ve Türkiye’nin farklı kurumlarına yerleştiriyorlar. Bunlar çocukluktan alıp kendileri yerleştirdiler. Sonradan tabi olmaları söz konusu değildir. Bu zamanlar için yetiştirilmişler. Aradan yıllar geçmeye başladıkça bizim gibiler ile onlar arasında gruplaşmalar oldu. Onlar bizimle asla muhatap olmazlardı. O zihniyet ile yetiştiriyorlar onları” ifadelerini kullandı.
Çevik, cezaevinde bulunan bir FETÖ mensubunun savcıya verdiği ifadeye ilişkin de bilgi verdi. Üst rütbeli bir subayın savcıya ifade verdiği sırada, “Savcı Bey; ben bu dünyamı kararttım ama ahrette hoca efendinin yüzüne nasıl bakacağım, ona nasıl hesap vereceğim” dediğini ileten Çevik, “Allah’a vereceği hesabı gündeme getirmiyor. Kendisini peygamber üstü gören bir yaratık, insanların zihniyetini ve akıllarını çalan bir örgüt. Allah ile direkt konuştuğunu beyan eden bir örgüt lideri. Böyle bir yapılanmanın karşısında zaman zaman güçlük yaşadık. Ben birkaç yıl terfi alamadım. 17-25 Aralık’tan sonra gündeme gelmeye başladık” dedi.