Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’un Çarşamba ilçesinden muhalefet partilerine yüklendi.
AK Parti Çarşamba Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışı yapıldı. Açılışa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milletvekilleri, milletvekili adayları, parti yönetimi ve çok sayıda partili katıldı.
Programda konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 7 Haziran’da gerçekleştirilecek genel seçimlerde Samsun’dan büyük destek beklediklerini yineledi. Konuşmasında muhalefet partilere yüklenen Bakan Kılıç, “Çarşamba şunu çok iyi biliyor. Bu seçimde yüzde 80’i aşacağız. Çok koşuşturduk. Alt yapısı hazırlanmış, sıçrama noktasına gelmiş olan çok farklı bir Türkiye’deyiz. Tabi bu arada muhalefetten 4 yıllığına talip olanlar var. Seçim hedefini yüzde 35 olarak koymuşlar. Yüzde 35 oy oranı ile Türkiye’de iktidar olunmuyor. Şu anda bazı yayın organlarında böyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Biz her zaman olduğu gibi açık ara öndeyiz. Bundan şüphemiz yok. Başkalarının ne söylediği bizleri ilgilendirmiyor. Bugüne kadar yaptıklarımızı, yapacaklarımızı konuşuruz. Yapamayacağımızın sözünü vermeyiz. Ama yapamayacaklarının sözünü verip bol keseden sallayanlar da oldu. Onları da gördük. 3.5 senede iktidarı bırakmak zorunda kaldılar. İthal getirdikleri bakanlarda kurtaramadı onları. Şimdi de ortada seçim sonucu bile yok. Hedefleri yüzde 35 ve ana muhalefet partisinin genel başkanı oturmuş, bakanlık hesapları yapıyor. Önce öyle bir gücünüz varsa iktidar olun” ifadelerini kullandı.
Siyasi görüşleri birbirine zıt olan düşüncelerin koalisyon düşüncesiyle bir araya geldiklerini belirten Bakan Kılıç, “Şu anda baktığınızda karşınızda öyle bir yapı var ki, asla bir araya gelmesi mümkün olmayan, normalde baktığınızda kendi siyasi düşünceleri açısından yan yana durmaları mümkün olmayanlar bir takım çetelerin, bir takım oluşumların desteği ile bir araya gelmişler. Koalisyon için hesap kitap yapıyorlar. Bırakın bu işleri. Bizler seçim zamanı vatandaşla buluşan değil, her zaman seçmenle beraberiz” şeklinde konuştu.
Başörtüsü sorununun suni gündemle ülkede sorun haline getirildiğini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, “Vatandaşlarımız arasında, hanım kardeşlerimiz arasında ayrım yapanlar oldu. İkna odaları kurdular. Ne oldu? Biz verdiğimiz sözü tuttuk. Milletin gündeminde olmayan, suni bir gündem olan başörtüsü sorununu çözdük. Başı açığı, başı kapalı olan yan yana beraberce üniversitelere gidebiliyor. Böyle suni gündemlerle milletimizi kandırmaya çalıştılar. Ama bunları birlik ve beraberlik içerisinde aştık” diye konuştu.
Konuşmaların ardından AK Parti Çarşamba Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılış kurdelesi kesen Bakan Çağatay Kılıç, ilçeden ayrıldı.