Esenler’de düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini anma programına katılarak konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Samimi olarak söylüyorum Türkiye’nin ekonomisi sapasağlam, bunlar gelip geçicidir. Esenler’den sesleniyorum kardeşlerim paniğe gerek yok” dedi.
Esenler Belediyesi ve Malatya Sivil Topluk Örgütleri Birliği (MASTÖB) işbirliğiyle 15 Temmuz Şehitleri anısına Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen ‘Unutma, Unutturma’ isimli programa Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan anma programında, şehitler için yazılan şiirlerin okunması duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Program kapsamında konuşma yapan Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz’un önemine değinerek, ülkenin bir dönüm noktasından geçtiğini söyledi.
“Tanklarla tüfeklerle bu milletle baş edemeyenler dolarla EURO ile hiç baş edemezler”
15 Temmuz anma programında konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Tanklarla toplarla baş edemedikleri bu milletle, bunlar dolarla EURO ile hiç baş edemezler. 1 dolara, 10 dolara kendisini satmayanlar 100 bin dolarlar da olsa, milyon dolarlar da olsa asla ve asla satmazlar. Çünkü bu vatana kanlarıyla sahip çıktılar. Bayraklarını al kanlarıyla yıkayan bu millete asla ve asla yön ve istikamet veremezler” dedi.
“Samimi olarak söylüyorum Türkiye’nin ekonomisi sapasağlam, kardeşlerim paniğe gerek yok”
Türkiye’yi ekonomik olarak dize geçirmeye çalıştıklarını söyleyen Bakan Tüfenkci, “Şimdilerde ekonomik olarak Türkiye’yi dize getirmeye çalışıyorlar. Hiç korkmayın oynanan oyunları görüyoruz ve samimi olarak söylüyorum Türkiye’nin ekonomisi sapasağlam, bu olaylar gelip geçicidir. Hükümet olarak reel sektörün yanındayız. Üretim yapanın yanındayız, Türkiye’ye güvenenlerin yanındayız. Birkaç gün önce açıkladığımız kararlarla siz üretin biz sizin yanınızdayız dedik ve gerekli tedbirleri aldık. Onun için Esenler’den sesleniyorum, kardeşlerim paniğe gerek yok” diye konuştu.
“236 Dönüm üzerine 15 Temmuz Şehitler Parkını yapıyoruz”
Esenler’e 15 Temmuz Parkı yapacakları müjdesini veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise, “Esenler’de 236 dönüm üzerine 15 Temmuz Şehitler Parkını yapıyoruz. Sadece park olarak yapmıyoruz, dünyada da bir ilk olacak parkın içerisine 15 Temmuz Simülasyon merkezini de yapıyoruz. Yani o parka girenler önce 15 Temmuz’u yaşayarak parka girecekler” ifadelerini kullandı.
15 Temmuz Şehitlerin anma programının sonunda ise protokol üyeleri gazilere ve şehit yakınlarına Türk bayrağı hediye etti.