MHP lideri Devlet Bahçeli, “Barzani ve Peşmergelerinin yaptığı, hukuki ve siyasi meşruiyeti olmayan ’korsan referandum’, yok hükmündedir, kağıt üzerinde kalmaya mahkumdur” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, “Irak merkezi hükümetinin, bölge ülkelerinin ve uluslararası toplumun tüm uyarılarına kulak tıkayan Barzani’nin bağımsızlığa giden ilk adım olarak gördüğü sözde referandum, bölge için çok karanlık bir dönemin habercisidir. Barzani, çok ağır bir bedel ödeyeceği ve sonu hüsranla bitecek bir macera yolculuğunu başlatmıştır. Çocukluk hayalinin nasıl kabusa dönüşeceğini yaşayarak görecektir” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE SAVAŞ İLANI SAYACAĞINI AÇIKÇA ORTAYA KOYMALIDIR"

Türkiye’nin fiili askeri güç kullanımını da içeren etkili ve kapsamlı bir caydırıcılık politikası izlemesi gerektiğini kaydeden Bahçeli, “Bunun için Türkiye’nin ,gerekli tüm önleyici ve zorlayıcı tedbirleri süratle belirleyerek gelişmelerin seyrine göre tedricen uygulamaya koyması kaçınılmaz hale gelmiştir” açıklamasında bulundu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Türkiye, Kuzey Irak’taki Türk askeri unsurları ile Türkmen kardeşlerimizin güvenliğinin tehlikeye düşürülmesini, fiili askeri müdahaleyi meşru kılacak “Savaş ilanı” sayacağını açıkça ortaya koymalıdır" diye de ekledi.

(İHA)