Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay’da CHP miting ve yürüyüş yaptı.
CHP Milletvekili Namık Havutça ve Edremit Belediye Başkan Kamil Saka Akçay Meydanı’nı dolduran kalabalığa hitap etti.
Balıkesir Milletvekili Namık Havutça halkın iktidarına saatler kaldığını söyledi. Havutça, “Balıkesir’i karış karış dolaştım. Emeklisi, çiftçisi, köylüsü, ev kadını, öğrencisi, öğretmeni, memuru, işçisi, emekçisi halkın iktidarını kuracak CHP’yi bağrına basıyor. Saatler kaldı. 7 Haziran akşamı yaşanacak bir Türkiye’de halkın iktidarını kuracağız” diye konuştu.
Balıkesir Milletvekili Havutça, emeklilere iki maaş bayram primi vereceklerini, asgari ücreti bin 500 liraya çıkaracaklarını, kredi kartı borcu çaresizliğine son vereceklerini, çiftçinin mazotu 1,5 liradan alacağını, atanamayan öğretmen kalmayacağını söyledi.
Havutça, Balıkesir’de işsizlik oranının yüzde 6 seviyelerinde olduğunu, bu oran içerisinde genç işsizlerin büyük bir sayıda bulunduğunu belirterek, CHP iktidarında iş garantili eğitim ile işsizi olmayan bir Balıkesir’i hedeflediklerini ifade etti. CHP iktidarında yapacakları düzenlemelerle gençlerin her alanda söz sahibi olacağını vurgulayan Havutça, “Balıkesir nüfusunun yaklaşık yüzde 15’i 15-25 yaş arası gençlerimizdir. 100 bin gencimizin kendileri ve arkalarından gelecek gençleri düşünerek halkın iktidarını kuracak CHP’yi iktidara taşımamak için bir nedenleri yok. Sadece Balıkesir’de 100 bin gencin oyu CHP’yi iktidara taşır” diye konuştu.
TARIM KENTİ BALIKESİR
Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, “Balıkesir Türkiye’nin Hollanda’sı. Etiyle, sütüyle, çeltiğinden buğdayına, domatesinden, sarımsağına Türkiye’yi doyuran bir il. 13 yılda Balıkesir’de çiftçi kazanamaz oldu. Borçlandı, icralık oldu. Tarlasını terk etti. Her geçen gün bu terk ediş devam etti. Son bir yılda Balıkesir’de kayıtlı olan 5 bin 130 çifti tarımı terk etti. Çünkü mazot pahalı, ilaç, gübre, elektrik pahalı. Ürün ise yok pahasına tarladan çıkıyor. Çiftçi zarar üstüne zarar etti. Devlet desteği ise yetersiz kaldı. Şimdi biz çiftçimize söz veriyoruz. Mazotu 1,5 liradan alacak” dedi.