CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve partililer anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı kişilerin oy kullandığı Atatürk Havalimanındaki sandık görevlilerini ziyaret etti.

CHP’li heyet, Atatürk Havalimanında dış hatlar geliş ve gidiş katlarında bulunan sandıkları ziyaret etti. Görevliler ve oy kullanan vatandaşlar ile bir süre sohbet eden CHP’li grup adına CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat açıklama yaptı. İstanbul’da ilk kez bu kadar kapsamlı ve geniş şekilde sandık güvenliğin alındığını ifade eden Cemal Canpolat, İstanbul’da ilk kez bu kadar kapsamlı ve geniş şekilde güvenliğin alındığını ifade ederek, "Havaalanında hem sandık sorumlularımız var, hem hukukçu arkadaşlarımız var. Burada 24 saat avukat arkadaşlarımız da bekliyor, ayrıca sorumluları da bekliyor" dedi.

Herkesi oy kullanmaya çağıran Canpolat, “Sandık güvenliği konusunda vatandaşların en ufak bir tereddüt olmasın. Almanya, Hollanda ve İsviçre’den Türkiye’ye yurt dışından yönelen saldırılar karşısında başta hükümetin yürüttüğü politika konusunda iktidarın yanındayız. Dış politikada milli mesele ve ülkenin çıkarlarının söz konusu. Artık kavga ederek bir yere gidilmeyeceğini de görmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Altay, oy kullanan vatandaşlarla da bir süre görüştükten sonra havalimanında bulunan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim bürosunu ziyaret etti.

(Tuncer Cengiz - Volkan Kayalar /İHA)