Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekili İlhan Özkes, hiç bir ailenin çocuğunun terörist olmasını istemeyeceğini belirterek cenazelerin ailelere verilmemesinin uygun olmayacağını söyledi.
CHP’li Özkes, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 2008 yılında hac fiyatının 2 bin 200 Euro olduğunu hatırlatarak, "2014 yılında normal hac ücreti 2bin 780 Euro idi. 2015 yılında hac tarifesi doların yükselişi ile 3 bin 600 dolar olarak belirlendi. 5-6 yıl önce hacca başvuran bir kişinin ödeyeceği miktarı, bu yıl hacca gidecek kimsenin ödeyeceği miktar ikiye katlamıştır. Karı koca hacca gidecek iki kişiden birinin parası 6-7 yılda eridi yok oldu adeta" ifadelerini kullandı
7 yıl önce 4 bin 135 TL ile hacca gidilebildiğini kaydeden Özkes, "Geçen sene 7 bin 950 lira ile hacca gidilebilirken, bu sene 9 bin 360 TL ile ancak hacca gidilebiliyor. Bazı acente ve bankalar kampanyalar düzenliyor ve kimi hacı Adayları artışı karşılayabilmek için faizle kredi çekiyor. Doların yükselişi ile dolara geçilmesinde ise Hacılar zarara uğramıştır. Yani her zaman olduğu gibi olan vatandaşa olmuştur" dedi.
Özkes, CHP iktidarında her hacıdan en az 500 dolar düşüleceğini açıkladı.
Özkes, terörist cenazelerinin ailelerine teslim edilmesine ilişkin olarak, "Hiç bir baba çocuğunu terörist olmasını istemez. Ama onun cenazesinin ailesine verilmemesi uygun olmaz. Onların içleri kanasa da, yürekleri dağlansa da ailelere vermek, istedikleri yerlere gömmeleri daha uygun düşer diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.