Nursima KESKİN- Kaan ULU/ANKARA, () - CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, MHP'nin Meclis'e sunduğu af teklifine ilişkin "Ciddi bir şeyi önümüze getirin, değerlendirelim. Birisi yolsuzluğun önünü açmak istiyor, birisi de çeteciliğin. Kader kurbanı olanlar da bu tartışmada güme gidiyor. Uyuşturucunun önünü kesmeyen bu iktidar. Daha ne bekliyorsunuz? Elbette bu iktidar salacak. Sahibi kendileri" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Özkoç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özkoç, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın hayatını kaybettiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Ailemiz ve partimiz tarafından herhangi bir açıklama yapılmamasına rağmen vefat ettiği haberleri duyulur oldu. Sayın Erdin Bircan'ın durumu çok ciddidir. Şu anda müşahede altındadır. Doktorların hayatıyla ilgili herhangi bir açıklaması yoktur. Ailesi ve doktorlarıyla ve CHP olarak biz de durumuyla yakından ilgileniyoruz. Biz de basın mensuplarından, ailesinden herhangi bir açıklama gelmediği müddetçe diğer açıklamaları ciddiye almamanızı temenni ediyoruz. Bu konudaki hassasiyetinizi rica ediyorum" diye konuştu.
''AK PARTİ, MHP OLMASA MECLİS'TE ÇOĞUNLUĞU KAYBEDEN PARTİ'
MHP ve AK Parti arasında görüşme olacağının hatırlatılması üzerine Özkoç, şunları söyledi:
"İktidar partisinin büyük ortağı ne yapıyorsa onun destekçisi ve bütün bu olumsuzlukların ortağı olmayı kabul eden siyasi parti aynı şeyi yapıyor. Türkiye'de bu kadar insanımız acı ve sefalet halindeyken MHP, insanlarımızı soyarak çocuklarımızı öldürerek ve artık çeteciliği dünya çapında tescillenmiş insanların sonlarının ne olacağını kaygısını taşımaktan vazgeçmesi gerekiyor. Muhalefetteki bir siyasi parti önce kendi ülkesinde olan intiharların nedenini araştırması gerekir. Türkiye'den olan beyin göçünün nedenlerini araştırması gerekir. Türkiye'yi terk eden iş dünyasının neden terk ettiğini araştırması gerekir. Yoksul halkımızın sesi olması gerekir. Yoksa mahkumiyeti kesinleşmiş insanların Türkiye'nin bir numaralı sorunuymuş gibi ne yaparsak yapalım ama onlara bir çare arayalım anlayışında böyle bir dönemde bunu tutuyor olması anlaşılır değildir. CHP her konuda olduğu gibi grup başkanvekilleriyle bu konuyu değerlendirecek. AK Parti, MHP desteği olmasa Meclis'te çoğunluğu ve aslında iktidarı da kaybeden bir siyasi partidir. Halkımızla dalga geçerek, 'Psikolojik' diyorlar ya kendilerinin bozuk psikolojileriyle ülkeyi yönetmeye çalışmalarına  destek olmak, ittifak yapmak bizim değil milletimizin değerlendireceğiz. Milletimizin CHP'nin yaptığı muhalefet anlayışının arkasında dimdik durursa bu acılar son bulacak. Ciddi bir şeyi önümüze getirin değerlendirelim. Birisi yolsuzluğun önünü açmak istiyor birisi de çeteciliğin. Kader kurbanı olanlar da bu tartışmada güme gidiyor. Uyuşturucunun önünü kesmeyen bu iktidar. Daha ne bekliyorsunuz elbette bu iktidar salacak. Sahibi kendileri."
'PERDE ARKASI KARARLAR ALINIYOR'
CHP'li Özkoç, Yargıtay'ın Enis Berberoğlu ile ilgili kararına ilişkin ise "Türkiye'de karanlık, perde arkası kararlar alınıyor. Enis Berberoğlu ile ilgili tamamen ucube bir karar alıyorsunuz. Serbest bırakmak için değil, 'Serbest bıraktık' demek için onun bütün yetkilerini elinden alınabilecek bir karar alıyorsunuz. Devlet sırrı değildir bunlar. Devlet sırrı olmaktan çıkmış bilgiler üzerinden yargılanarak vatan hainiymiş gibi milletvekilliği düşürülüp tekrar cezaevine girmesinin sopasını elinde tutan bir yargı kararı olmuştur" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI