Başbakan Binali Yıldırım, CHP’ye yüklenerek, "Kimin genel başkan olduğu belli değil, her biri boy. Baykal, Muharrem İnce, Gürsel Tekin, ayrı bir havadan çalıyor, hepsi 16 Nisan için değil genel başkanlık için kendi hesaplarını yapıyorlar" dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Gençlik evet diyor’, ‘ Kararımız net tabi ki evet Burdu’, ‘ Önce memleket tabi ki evet’, ’Daima millet kararımız evet’ yazılı pankartlar eşliğinde alkışlarla kürsüye gelen Başbakan Binali Yıldırım, "Burdur İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif’in şehri Burdur, göller şehri Burdur, ilim irfan şehri Burdur, göller diyarı Burdur. Bugün yine çok güzelsin Burdur" dedi.

Alandaki kalabalığa işaret ederek Burdur’un güzel mesaj verdiğini dile getiren Başbakan Yıldırım, "Büyük Türkiye’nin habercisi. 16 Nisan’a doğru gün sayıyor. 16 Nisan’da evet demeye hazır mı Burdur? Kardeşlik, birlik, demokrasi, gelecek, büyük Türkiye, güçlü Türkiye için evet evet evet. Bu heyecan bitmesin. 16 Nisan’a kadar artarak devam etsin. Bu bereketin tamamı Burdur’un her köşesine yayılsın. 16 Nisan’da mühür millete geçiyor. Sırtımızı birileri gibi terör örgütlerine vesayet odaklarına dayamadık. AK Parti Anadolu insanının siyasetteki baba ocağı oldu. Herkese kapımız açık oldu. Siz istediğinizi yaptık. Onlar konuştu AK Parti eserleri hizmetleri konuşturdu. Bu kutlu yürüyüş şimdi milletin efendi olduğu patron olduğu koltukla birlikte taçlanacak. Tek bir patron var o da millet. Milleten başka kimsenin sözü geçmeyecek" diye konuştu.

"ÜLKE ÇOK VAKİT KAYBETTİ"

"Bu ülke çok vakit kaybetti" diyen Başbakan Yıldırım, "Bu anayasa ile devam edersek kayıplarımız artarak devam edecek. Önümüzdeki darbeden kalma 1982 model anayasamızı var. Bu anayasa yürümüyor yolda kalıyor. Milleti de yolda bırakıyor. Türkiye’ye fayda gelmiyor. Gençlere kadınlara fayda gelmiyor. Bizim anayasa milletin önünü tıkamak için kullanıldı. Zaman bu anayasayı değiştirme zamanı. İstikrar, kalkınma için mutlaka tek başına iktidar şart. Artık yüzde 30 veya 35’lerle iktidar devri kapanıyor. Sandığa gidecek millet kime oy verecekse yüzde 50 yukarı oy verecek. Bunun altında kimse seçim kazanamayacak" ifadelerine yer verdi.

Mevcut sistem ile Türkiye’nin sürekli sorunlarla uğraştığını, krizlerle uğraştığını aktaran Yıldırım, "Medya manşetlerle hükümet kurdurdu, manşetlerle hükümet indirtti. Çok partili hükümetler ülkeye çare olmadı, dertlerine dert oldular. Ülkemiz hep kaybetti. 14 yılda AK Parti kalkınma hizmet için canla başla çalışırken bir yandan engellerle uğraştık. Adeta engelli koşu yapa yapa bugünlere geldik. Cumhurbaşkanı seçelim dedik olmaz, 367 icadıyla önümüzü kestiler, darbe senaryoları hazırladılar, Balyoz Ergenekon, cumhuriyet mitingleriyle halkın iradesini engellemeye çalıştılar. Gezi olaylarıyla sokağı birbirin katarak milleti birbirine düşürmeye çalıştılar. 17 Aralık’ta seçilen hükümeti, Recep Tayyip Erdoğan’ı iş başından indirmeye çalıştılar. Terör saldırılarıyla hükümeti yıpratmaya çalıştılar" dedi.

15 TEMMUZ HATIRLATMASI

15 Temmuz’da milletin seçtiği hükümeti yıkmaya çalıştıklarını dile getiren Yıldırım, "Demokrasiyi yıkmaya, parlamentoyu lağvetmeye, ülkeyi işgal etmeye kalkıştılar, FETÖ’cüler alçak teröristler. Bu hükümete yetkiyi vatandaş veriyor. Bu çete ve cuntalar, medya denen bazı kuruluşlarla onlarla birlikte hareket eden terör örgütleri, seçilen hükümete ayar vermeye ortak olmaya çalıştılar. Biz hükümeti tanımayız seçimi tanımayız , milletin ne dediği önemli değil, bizim dediğimizi önemli dediler. AK Parti ve siz bu gidişe dur dediniz, 15 Temmuz’da sokaklara indiniz ay yıldızlı bayrağı göklere çıkardınız, teröristleri yerin dibine batırdınız. Bu darbecilere vesayetçilere cuntacılara nasıl nasıl meydanlarda cevap verdiyse şimdi artık bir daha bunları yaşamamak için sürekli gelişme ve istikrar için, istikbal için gün yakın artık karar da söz de sadece milletindir. Millet yetkisine kimse ortak olamayacak. 16 Nisan’da evet demek cuntaya, PKK’ya FETÖ’ye terör örgütlerine dur demektir. 16 Nisan’dan sonra hiç kimse sizin verdiğiniz yetkiyi gasp edemeyecektir. Patron sadece millet olacak" diye konuştu.

CHP liderini eleştirdi

Sözlerine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek devam eden Yıldırım, "Allah ıslah etsin, her gün yeni yeni gün görmemiş yalanlar meydana çıkıyor, Bugün diyor ki,’ Bu referandum evetle sonuçlanırsa Türkiye’de muhtarlıklar kaldırılacak’ İnanıyor musunuz? Evet ama o inanarak söylüyor. Dünyadan haberi yok, üflüyor üflüyor. Aynen babaannenin dediği gibi -Kaval elin yel Allah’ın- üfle üfle üfle Kılıçdaroğlu. Başka ne diyor, yeni bir icad daha vardı, ‘Başkent Ankara’dan İstanbul’a taşınacakmış’ İnandınız mı?. Şimdi bunun bir adeti var, aşağı mahallede yalan söylüyor yukarı mahallede kendide inanıyor. Zannediyor ki millet inanıyor. Millet inanmaz. ‘18 yaşında milletvekili olunur muymuş’ İşte geçler burada. Seçerken size oy ver diyor. Seçilirken 18 olmaz, 20 olmaz, 21 olmaz, 22 olmaz, 23 olmaz, 24 olmaz, 25 bitecek ondan sonra. Bu yaş aralığındaki 9 milyon geç gibi bu aradaki kadınları da yok sayıyor. Askerden kaçmak için milletvekili olunacak diyor. Kendi oğlu 33 yaşında askere gitmiş mi o halde ne konuşuyorsun sen bırak sen önce işine bak. Bakın şimdi öyle bir şey söyleyin ki yalanında bir kalitesi olur. Yalanın hiçbirinden hayır gelmez. Öyle yalanlar öyle şeyler varki adeta vitesi freni boşalmış bir araba gibi ha babam gidiyor nerede toslayacak belli değil. Ama 16 Nisan’da toslayacak millete toslayacak cevabını alacak" dedi.

"KUZU TAKTİKLERİ YAPIYOR AMA MİLLET YEMEZ"

Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu sen önce SSK’yı nasıl batırdın bunu izahını ver. Tekrar eski günlere gidelim ilaç ve doktor kuyruğu olsun, insanlar hasta olsun istiyor. Bu değişikliği istemeyecek ne var. Sen bunların hepsine karşı çıkacağına biraz çalış bu sistem de sana da şans var. CHP hayatı boyunca çalışarak millete hizmet ederek bir yere gelemedi, onun için bu sistem değişince artık umudu kalmıyor, onun için yalanla dolanla yapılan bu kadar güzelliği milletin güzelliğini kötülemeye çalışıyor. Ama millet bunu görüyor, ölçüyor. Bir daha Cumhurbaşkanı ve başbakan kavgaları olmayacak. Kılıçdaroğlu ara sıra bir kez doğru söyledi hakkını yemeyelim. Bu kadar gün içinde iki tane şey doğru söyledi. Biri geçen gün, ‘Bu sistem değişirse eğer cumhurbaşkanı başbakan aynı partiden olmazsa aralarında kavga ederlerse ne olacak’. Bunun cevabı bu değişecek sistemde zaten böyle bir şey yok ama okumamış farkında değil. Böyle diyelim uyanda hadi balığa gidelim. Kılıçdaroğlu, kendine gel kardeşim. Bu değişiklik tam bunun için yapılıyor. Bu kavga ve anlaşmazlıktan millet çok çekti bedel ödedi. ‘Ben Başbakan’ı düşünüyorum diyor ben ondan hayır diyorum. Ağzından bal akıyor adeta. Birden bire kuzu taktikleri yapıyor, eski CHP’yi sanki millet unuttu , hiç sesini yükseltmiyor, hakaret etmiyor, aklı sıra millete mazlum masum görünmeye çalışıyor, hadi oradan bu millet yemez."

"KAZANDIĞI SEÇİM YOK"

Kılıçdaroğlu’nun 7 seçime girdiğini ve 7’sini de kaybettiğini kaydeden Binali Yıldırım, "Hala tek adamsın, aynaya bak tek adamı arıyorsan. Demokrasinin olduğu yerde çok partili olan yerde diktatörlük olur mu olmaz. Türkiye’de Kılıçdaroğlu’nun hatırı için iki cumhurbaşkanımı, iki tane muhtar mı seçeceğiz, iki belediye başkanı mı seçeceğiz. Bugünlerde HDP ile kol kolalar onlardan eş başkan hastalığı geçmiş tek adam diye tutturmuş. Kimin genel başkan olduğu belli değil, her biri boy. Baykal, Muharrem İnce, Gürsel Tekin, ayrı bir havadan çalıyor, hepsi 16 Nisan için değil genel başkanlık için kendi hesaplarını yapıyorlar. Bırakın milletin işiyle uğraşın hesabınızı sonra görün, milleti kendi işlerinizde kullanmayın" dedi.

(İsa Akar - Harun Erdoğdu - Hayal Girişim / İHA)