CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Dağlıca ve Iğdır’da yaşanan terör olaylarına ilişkin, “Biz ana muhalefet partisi olarak şehit cenazelerinin siyasi polemiğin dışına çıkarak, bundan sonraki gelebilecek üzüntüleri önlemenin arayışı içindeyiz” dedi.
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında terör unsurlarının elini tetikten çekmesini ve sorunun Meclis’te çözülmesi gerekliliğini vurgulayan Gök, “En büyük kaygımız Türkiye’de bir arada yaşamış insanların ayrışmasına neden olacak olayların artmasıdır. Etnik kökenimiz ne olursa olsun birbirimize sarılma zamanı. Terör ayrışmamızı istiyor, ulusal birliğimizi parçalamak istiyor. Buna izin vermeyelim. Biz CHP olarak elimizi taşın altına koyma kararlılığındayız. Terörün hiçbir zaman silahla verilen mücadelede başarıya ulaşma şansı yoktur. Elinde silah tutan terör unsurlarının elini tetikten çekmesi gerekmektedir. Türkiye tüm sorunlarını Mecliste siyaset kurumu içinde çözmelidir, biz buna talibiz” diye konuştu. Yaşanan terör olaylarının sorumlusu olarak AK Parti’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı gösteren Levent Gök, “Türkiye’nin yangın yerine döndüğünü söylüyorsunuz, bu yangının sönmesi için CHP olarak öneriniz nedir?” sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı:
“Bizim bu duruşumuz çok anlamlıdır. Biz ana muhalefet partisi olarak şehit cenazelerinin siyasi polemiğin dışına çıkarak, bundan sonraki gelebilecek üzüntüleri önlemenin arayışı içindeyiz. CHP’nin her ortamda kaosun önlenmesi, güven ortamının artırılması, Türkiye’de terör gruplarının ellerini silahtan çekmelerine yönelik sağduyulu davranışı her zaman devam edecektir.”
“SEÇİM GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYAMIYORLARSA ÇEKİP GİTSİNLER”
Seçim güvenliği ve seçimlerin ertelenmesi yönündeki tartışmaların hatırlatılması üzerine Gök, “Biz güvenliği sağlayamıyoruz’ diyerek seçimi yaptırmama arayışlarına biz katılmıyoruz. CHP’nin birinci amacı 1 Kasım’da yapılacağı ilan edilen bu seçimin yapılması, yeni bir iktidar seçeneği ortaya çıkarak Türkiye’yi güven ortamına götürmesidir. Seçimlerin ertelenmesi demek, AKP’nin şu anki yapısının Türkiye’ye egemen olması demektir. Bunu asla kabul etmiyoruz. Seçim güvenliğini sağlayamıyorlarsa çekip gitsinler. 1 Kasım’da seçimlerin yapılması konusunda her türlü güvenlik önleminin alınmasını CHP olarak talep ediyoruz” şeklinde konuştu.