CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Adana’nın Aladağ ilçesinde bir kız yurdunda çıkan yangında 11’i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine yurdun açılmasına izin veren herkesin istifa etmesi gerektiğini söyledi.
CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, partisinin Manisa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Aladağ’daki öğrenci yurdu yangınıyla ilgili hükümete yüklendi. 30 Kasım tarihinin tekke ve zaviyelerin kapatıldığı bir gün olduğunu ve bunun 91 yıl önce kanunlaştığını kaydeden Biçer, “Bugün tüm yurtta tekke ve zaviyelerin kapatılmasını sağlayan 677 sayılı kanunun 30 Kasım 1925 günü mecliste tartışıldığı ve bundan 91 yıl önce kabul edildiği bir gün ve ne yazık ki böyle tarihi ve önemli bir günde Adana’nın Aladağ ilçesinden gelen çok acı bir haberle bir kere daha yandık. Bir kere daha ciğerimiz yandı. İster tarikat, ister cemaat, ister hükümet, ister devlet her ne olursanız olun sonuçta çocuklarımızın katilisiniz. Aladağ özelinde belki de valilik, belki de milli eğitim yetkilileri bu yurda ruhsat verdiği için sorumludur. Ama ya devletin kendisi olan hükümet, onların hiç suçu yok mu? Milli Eğitim Bakanından başlayarak tüm kamu yetkililerinin derhal, onurları, haysiyetleri ve vicdanları varsa istifa etmelerini bekliyoruz. Aladağ ve diğer yaşananların hiçbirisi kader değil cinayettir. Tarikat yurtları derhal kapatılmalıdır” dedi.

“600 bin öğrencinin 200 bini cemaat yurtlarında”
Yüksek öğrenim yurtlarında kalan öğrencilerle ilgili olarak da konuşan Biçer, şunları söyledi:
“Zaten kanunlarımıza göre hiçbir şekilde ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde özel yurt açılamaz. Bu çok net olarak kanunlarımız da belli. Bu madde özellikle ihlal edilerek, bu merdiven altı yurtlar açılıyor. Ensar da böyle, Aladağ da böyle, diğer yurtlar da böyle. Rakamsal olarak verecek olursak yüksek öğrenim kurumlarında 600 bin öğrenci var şu anda. Bunların yaklaşık 200 bin tanesi vakıf ve cemaatlere ait yurtlarda kalıyor ne yazık ki.”