Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Almanya’daki tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. Bunlara sakın ola oy vermeyin hataya düşüp. SDP, Hristiyan Demokratlar, Yeşiller... Türkiye düşmanı olmayan partilere oy verin" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye ile Almanya arasında son zamanlarda tırmanan gerilime ilişkin konuşan Erdoğan, olanların baş sorumlusunun Almanya olduğunu söyledi. Erdoğan, "Türkiye ile Almanya arasındaki sorunda sorumluluk aranıyorsa bunun baş sorumlusu Almanya’nın stratejisidir. Almanya, şu ana kadar iç siyasi çekişmelerini sürekli olarak Türkiye’yi ve diğer Avrupa ülkelerini de yanına almak suretiyle bu sürece taşımıştır. Almanya, AB müktesebatına uymayan ülke durumuna düşmüştür. Biz vize konusu olmuştur ve AB sözüne uymamıştır" dedi.

ALMANYA’DAKİ TÜRKLERE ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı, Almanya’da seçimlerin yaklaştığını hatırlatarak, orada bulunan Türk vatandaşlara çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı, "Almanya’daki tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. Bunlara sakın ola oy vermeyin hataya düşüp. SDP, Hristiyan Demokratlar, Yeşiller... Sakın. Türkiye düşmanı olmayan partilere oy verin. Bu artık Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarımın onur mücadelesidir" şeklinde konuştu.

ALMANYA’YA ADİL ÖKSÜZ NOTASI

Almanya’ya verilen Adil Öksüz notasına da değinen Erdoğan, Almanya’daki teröristlerin Türkiye’ye iade edilmesini istediklerini belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz üzerimize düşen görevi yapıyoruz, notamızı verdik. Almanya’dan gerekli adımı atmasını bekliyoruz. Oradaki teröristleri kendilerinden istiyoruz. Onlar suçluyu istiyor, biz teröristi istiyoruz. 4 bin 500 terörist dosyasını Merkel’e verdim, herhangi bir dönüş olmadı."

(İHA)