Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail’in Müslümanların ilk kıblesi, kutsal mekanı Mescid-i Aksa’da yaptığı saygısızlığı, sergilediği vandallığı şiddetle kınıyorum" dedi.
Ankara’da düzenlenen 3. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Erdoğan, "Şuanda Kudüs’te Mescid-i Aksa’da yapılanları görüyorsunuz. Burada maalesef İsrail’in askerleri, polisi, üç semavi dinin, Müslümanlık, Hristiyanlık ve Museviliğin kutsal kabul ettiği Mescid-i Aksa’daki uygulaması asla kabul edilebilir değildir. Kapıları kırmak suretiyle içeride mukaddes kitabımızı yerlere atmak suretiyle onları yakmak, bütün camları kırmak suretiyle bu yaptıkları kabul edilebilir bir şey değildir. Türkiye tam aksine farklı inançların buradaki mabetlerini ihya ederken hatta inşa ederken bu tür şeylerle karşılaşmak bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir. Ve bu küresel bazı olumsuz gelişmeleri de tetikleyeceğinden endişe ediyorum" ifadelerini kullandı.
"İsrail’in Müslümanların ilk kıblesi, kutsal mekanı Mescid-i Aksa’da yaptığı saygısızlığı, sergilediği vandallığı şiddetle kınıyorum" diyen Erdoğan, "Bu bölgeye yönelik saldırılar sadece Kudüs’te değil tüm dünyada farklı dinlere mensup özellikle farklı inançların mensubu insanlar arasında barışı, huzuru, hoşgörüyü zedeleyen sonuçlar doğurma potansiyeli taşıyor. İsrail devletini ve tutumlarıyla onları destekleyen, ona cesaret veren tüm ülkeleri tarih önünde bu konuda sorumlu davranmaya davet ediyorum" diye konuştu.
Türkiye’nin konuyu yakından takip etmeye, her platformda dile getirmeye ve gerekli duruşu sergilemeye devam edeceğini belirten Erdoğan, "Dünyadaki bu hassasiyeti olan liderleri arıyorum. Kendileri ile telefon diplomasisi içinde görüşmelerimi yapıyorum ve müşterek adımlar atmaya kendilerini davet ediyorum" dedi.