Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör saldırılarının ardından Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile telefonda görüştü. Davutoğlu, Van’da Dağlıca saldırısında şehit olan askerler için düzenlenen törenden sonra Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de telefonda görüştü.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile telefonda görüştü. Pakistan Başbakanı son saldırılarda şehit olan güvenlik güçleri ve siviller için taziyelerini iletti. Türk Halkı ile her zaman olduğu gibi dayanışma içinde olduklarını söyledi. Davutoğlu da Şerif’e bu dilekleri için teşekkür etti, Pakistan halkının her zaman yanımızda olduğunu bildiğini ifade etti.
Davutoğlu, Van’da Dağlıca saldırısında şehit olan askerler için düzenlenen törenden sonra Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Merkel, görüşmede terör örgütünün saldırıları sonucunda oluşan can kayıpları için taziyelerini iletti. Başbakan Davutoğlu, PKK ile mücadelede ortak hareket etmenin önemini vurguladı.
Merkel, Almanya için PKK’nın bir terör örgütü olduğunu birlikte mücadele konusunda da hiç bir tereddütleri olmadığının altını çizdi. Görüşmede mülteciler konusu gündeme geldi. Başbakan Türkiye’nin 2 milyon sığınmacıya ev sahipliği yaptığını, Türkiye’de kaldıkları sürece her türlü imkanın sağlandığını, yasadışı yollardan gitmeye çalışanlar için de önlemler alındığını ve 150 bin kişinin başka ülkelere geçişinin engellendiğini belirtti. Başbakan Davutoğlu, Suriye’de rejimin ve DAEŞ’in saldırılarından kaçan sığınmacılarla ilgili olarak uluslararası işbirliğinin elzem olduğuna işaretle, bu sığınmacıların güvenli biçimde kendi ülkelerinde barınmalarının sağlanması gerektiğini vurguladı.