AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, kadınların mutlaka nitelikli olması gerektiğine dikkat çekerek, işsizliğin ancak böyle engellenebileceğini söyledi.
Yenimahalle Demetevler’de İş-Kur ve Milli Eğitim Bakanlığı destekli meslek edindirme kursuna katılan kursiyerin yıl sonu sergisinin açılışını yapan AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, 4 sınıfta bir yol boyunca hazır giyim üzerine eğitim gören kadınlarla bir araya geldi.
Serginin açılışını kadınlarla birlikte yapan Nuri Elibol, kadınların işgücüne katılması gerektiğini kaydederek, “Kadın bizim toplumumuzun yarısından fazlasıdır. İçinde bulunduğumuz siyasi hareketin lideri Recep Tayyip Erdoğan siyasi hareketimizin her yerine kadını oturtmuştur. Biz seçimlere hazırlanıyoruz, kadınları çabası bizim 5 katımız. Bizden çok daha fazla çalışıyor ve yoruluyorlar. Kadın hayatın her yerinde çok önemli” açıklamasında bulundu.
Kadının tek başına nitelikli hale gelmesinin önemini anlatan Elibol, “Anne iyi yetişirse, çocuğunu beşiğinde sallarken kulağına fısıldadığı ninniler çok önemli. Bu kursları ben çok önemsiyorum. İşsizlik ancak böyle önlenir. Bizim kadınlarımızın mutlaka nitelikli olması gerekiyor. Kadının her zaman ekonomik özgürlüğünün olması gerekiyor. Kadın tek başına nitelikli hale gelmeli. Bu kurslar hepinizi nitelikli hale getiriyor” dedi.
Kadınlardan Yenimahalle’ye sahip çıkmalarını isteyen Elibol, “Yenimahalle çok geride kalmış. Sizler Yenimahalle’ye sahip çıkın” diye konuştu.