AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, partisinin 12 Eylül’de yapılacak 5. Olağan Büyük Kongresi’nin tek başına iktidar olmanın anahtarı olduğunu vurguladı.
AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, partisinin 12 Eylül’de yapılacak 5. Olağan Büyük Kongresi’ne ilişkin basın toplantısı düzenledi. Parti binasında düzenlediği toplantıda konuşan Gürgöze, milletin istiklal ve istikbali için vereceği tarihi bir kararın arifesinde olduklarını söyledi. AK Parti ve partililerin, 14 yılın her gününü büyüme ve değişim isteyen bir ülkeye direnenlere karşı verilen haklı bir mücadele geçirdiğini ifade eden Gürgöze, “Bu sürede kritik yıllar, günler ve saatler oldu. Bu kritik eşiklerin her biri vakarla, sağduyu, tecrübe, birikim, sağlam prensipler ve milletimizin desteğiyle aşıldı. Kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002 seçimlerine sokulmamasından başlayan ve sonrasında AK Parti’yi siyasetin karanlık dehlizlerinde bırakmayı hedef alan tüm senaryolar, zaman içinde birer birer çöktü. AK Parti ve kadroları, bu zaman diliminde yaşanan her bir olaydan güçlenerek çıkmakla kalmadı, milletimizle bağını daha da sıkılaştırdı. Geçen 13 yılda demokrasi, özgüven ve kalkınmada atılan dev adımlar, çekilen zorluğun, sıkıntının, darboğaz gibi görülen her geçidin, sabırla ve azimle aşılmasının bir semeresi olarak ülkemizin kazanımlarına eklendi. Bütün bunlar olurken AK Parti’nin dayandığı en büyük güç ise sarsılmaz birliği, milletin duyduğu itimat ve ilk günden kurucu değerlerine olan sadakatidir” dedi.
“PARTİMİZİN HER KONGRESİNİN, BİR ANLAMI VE MİSYONU VAR”
1 Kasım’ın yüklediği misyonu ve sorumluluğu acısından önemli tarih olduğuna dikkat çeken Gürgöze, “1 Kasım’a giden her dakika, her olay bizim ve milletimiz için anlamlıdır. Bu nedenle 1 Eylül 2014’te başlayan kongre sürecimiz ve bu esnada gerçekleşen mahalle, belde, ilçe ve il kongrelerimiz her noktada coşku, heyecan ve birliktelik içerisinde geçmiştir. Genel başkanımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun ve parti yetkililerimizin katıldıkları kongreler bütünleşmemizin, tazelenmemizin ve tabanımızın verdiği yetkiyle sorumluluklarımıza yeniden heyecanla başlatmamızın teminatı olmuştur. Şimdi aynı anlayışla 5. Olağan Kongre sürecimizi ‘Olağan Büyük Kongremizle’ tamamlıyoruz. 12 Eylül tarihi Türkiye’nin en talihsiz günlerinden biriydi. Çok şükür 2010 referandumu ile bu tarihin üzerindeki kara lekeyi kaldırdık. Şimdi 12 Eylül 2015’te bu günü AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi ile taçlandırıyoruz. Partimizin her kongresinin bir anlamı ve misyonu vardır” diye konuştu.
“BU KONGRE KAYNAK OLACAKTIR”
Kongrenin Türkiye’nin demokratikleşmesi, kalkınma, ilerleme ve değerleriyle bütünleşme yolculuğuna, evrensel sorumluklarına ara vermeden, tüm hızıyla devam etmesinin bir kaynağı olacağını anlatan Gürgöze, şunları kaydetti:
“Bu kongremiz, milletimizin yeni Türkiye yolculuğa devam etmesinin kaynağı olacaktır. Bu kongremiz, 1 Kasım’da tek başına iktidarın ve ülkemizin hedeflerine ulaşmasının kaynağı olacaktır. Bu kongremiz, kardeşliğimize halel getirmeye çalışanlara karşı milli iradenin güçlü sesinin kaynağı olacaktır. Bu kongremiz, 2023, 2053 ve 2071’e selametle ulaşmamızın kaynağı olacaktır. Birliğimizle, hedeflerimizle Yeni Türkiye yolculuğunun devam edeceği ve milletle olan sözleşmemizi parti olarak yeniden tazeleyeceğimiz 5. Olağan Büyük Kongremizin milletimize, ülkemize, siyasi hayatımıza ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum.”