BTP Genel Başkanı Por. Dr. Haydar Baş, Bakırköy’de yaptığı mitingde, "Türkiye maden kaynağı, taşı toprağı altın. Onların veremediklerinin dışında 500 trilyon liralık tespit davası açacağım. Bu tespit davasını kefalet olarak gösterip hazineye bırakacağım. Dava dosyası orada olacak. 500 trilyon para basma hakkını elde edeceğim“ dedi.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) "Hakkına Sahip Çık" mitinglerini İstanbul’la başlattı. Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda düzenlenen mitinge çok sayıda vatandaş katılırken, BTP Genel Başkanı Por. Dr. Haydar Baş’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Coşkulu kalabalık ellerinde Türk bayrakları ve BTP bayrakları ile Bakırköy’ü adeta kırmızıya boyadı.
500 TRİLYON PARA PİYASAYA NASIL SÜRÜLECEK?
3 katrilyon dolar değerindeki madenleri tek tek sıralayan BTP Genel Başkanı Haydar Baş, madenler karşılığında ilk etapta 500 trilyon parayı nasıl piyasaya süreceğini anlattı.
Haydar Baş, "Türkiye maden kaynağı, taşı toprağı altın. Onların veremediklerinin dışında 500 trilyon liralık tespit davası açacağım. Bu tespit davasını kefalet olarak gösterip hazineye bırakacağım. Dava dosyası orada olacak. 500 trilyon para basma hakkını elde edeceğim. Yanlış anlamayın yeni para ile. Ben varım siz var mısınız“ dedi.
BTP lideri Prof. Dr. Haydar Baş partililerden iktidarı ve muhalefeti sandığa gömme sözü aldı.
Ekonomik sorunları çözeceğini belirten Baş, "Ben sizi açlıktan kurtaracağım, işsizlikten kurtaracağım, yeniden bağımsız bir Türkiye, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiyesini inşa edeceğiz, var mısınız? İnşallah bundan sonra elinizin tersi ile 7 Haziran’da gerek bunların iktidarını gerekse muhalefetini sandığa gömeceksiniz var mısınız buna?" şeklinde konuştu.
5 BİN TL ASGARİ ÜCRET FORMÜLÜNDEKİ PÜF NOKTA
Türkiye’de seçim sürecine damga vuran 5 bin TL asgari ücret projesini burada da aktaran BTP lideri Haydar Baş, patronlara yönelik bir püf noktasını anlattı.
Baş, şunları söyledi: "Memur kardeşim, işçi kardeşim, emekli olmuş kardeşim, ağabeyim senin maaşın asgari olarak 5 bin Türk Lirasıdır. İş adamları, patronlar, tüccarlar soruyor, o kadar kazanamıyoruz, bunu nasıl vereceğiz diye. Hayır sen vermeyeceksin. Bugün işçine bin 500 lira veriyorsan onu vermeye devam edeceksin, kalan 3 bin 500 lirayı devlet baba sana verecek, sen de işçine vereceksin. Var mısınız buna? Sakın patronlar korkmasın biz mal düşmanı değiliz. Biz malın haram şekilde kullanılmasına karşıyız, çalınmasına karşıyız ve de milleti açlığa susuzluğa mahkum etmeye karşıyız."
"DİĞER PARTİLER ASGARİ ÜCRET VAATLERİNİ YERİNE GETİREMEZ"
Prof. Dr. Haydar Baş ev hanımlarından gençlere, çocuklardan emeklilere kadar her kesime yönelik projelerini sıraladı.
Diğer partilerin kendi projelerini kopya ettiğini belirten BTP lideri, onlar asgari ücret vaatlerini yerine getiremez dedi ve sebeplerini açıklayarak, "Bazıları diyor ki biz de sizin gibi bin 500 TL vereceğiz, bin 800 TL vereceğiz, bunlar veremez mi? Özellikle Sayın Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu hiç veremez. Sevgili arkadaşlar niye yapamazlar onu anlatalım. 1- Dış ticaret açığı 82 milyar dolar 2- Bütçe açığı 22 milyar 3- Cari açık 42 milyar dolar. Bu kadar açığı olan bir bütçede senin bu kadar asgari ücret vermen mümkün değil. Ne CHP verebilir, ne MHP, ne HDP verebilir, asla veremezler."