Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, 7 Haziran milletvekili seçiminde halkın, barış ve çözüm mesajı verdiğini belirterek, “Halkın mesajı iyi okunmalı. Seçim sonucu kaos değil, önemli bir fırsattır” dedi.
Eş Başkan Mutlu, yaptığı yazılı açıklamayla 7 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirdi. 2015 seçimlerinin aslında bir rejim seçimi olduğunun altını çizen Mutlu, bu seçimin ezilenlerin, ötekileştirilenlerin, masumların el ele verdiklerinde iktidara ulaşabileceklerini ortaya çıkardığını vurguladı. “Türkiye’deki tüm kesimlerin başkanlık sistemine karşı bir duruşları ortaya çıkmıştır” diyen Mutlu, insanlar arasındaki suni duvarların yıkıldığını da kaydetti. Seçimden çıkan sonucun ülkede herhangi bir kaos ortamına yol açmayacağını, aksine uzlaşı kültürünün gelişmesine, yoksulluğun çözümüne ve barışa giden yolda önemli bir fırsat olduğuna işaret eden Mutlu, “Halk şu mesajı verdi; ‘Ben tekçiliğe karşıyım, barış istiyorum, çözüm istiyorum ve halkların kardeşliğini istiyorum.’ Bu mesajların çok net ve güçlü bir şekilde görülmesi gerekir. Çünkü 3 dönemdir halkın olanak tanıdığı ve oy verdiği AKP’nin şu an bulunduğu noktayı büyük bir düşüş olarak görüyoruz. Böylece halkın bu mesajını alıp gerçekten demokrasiye, insan haklarına, barışa ve Kürt sorununun çözümüne, tüm toplumun sorunu olan yoksulluğun çözümüne kadar hepsine el atacak, hepsiyle mücadele edecek bir noktada olmadığı için halk koalisyonu uygun gördü. Bu aslında kaos değildir, bence buradan iyi bir fırsat ve imkan çıkar. Halkın mesajı iyi okunur, doğru değerlendirilirse böyle olabilir. Biz bu halka koalisyon yapmayacağımız, başkanlık sistemine hayır diyeceğimiz sözünü verdik. Bize oy veren hiçbir oydaşımızı geçici de olsa, kalıcı da olsa mahcup etmeme, verdiğimiz sözleri tutma taahhüdünü hala sürdürüyoruz. Bu açıdan Türkiye’deki seçimleri bir başarı olarak görüyoruz. Çünkü bizler parasız, pulsuz ve eşit olmayan imkanlarla bu seçimi sürdürdük” ifadelerini kullandı.
“MERSİN’DEKİ BAŞARIDA AKDENİZ BELEDİYESİ’NİN PAYI BÜYÜK”
Seçimde yurt genelinde ortaya çıkan tablonun Mersin’e de yansıdığını belirten Mutlu, Mersin’in farklı prototipte bir kent olduğuna dikkat çekerek, koalisyonun Mersin’de de ortaya çıktığını belirtti. Partisi HDP’nin Mersin’de 2 milletvekili çıkarmış olmasının sevindirici olduğunu ifade eden Mutlu, şunları kaydetti: “Akdeniz Belediyesi deneyimi açısından da 57 bin oy alarak birinci parti olmamızı belediye eş başkanı olarak önemli buluyorum. Bize oy veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Biz onları da mahcup etmeyeceğiz. Biliyoruz eksiklerimiz var, bunları tamamlamak için çalışmalarımız bundan sonra da son hızla devam edecek. Biz ilkelerimiz doğrultusunda çalışan insanlarız. Eksiklerimizi de gidererek yerel ve genel seçimlere hazırlıklı olacağız. Mersin merkez açısından diğer ilçelerde aldığımız oy oranlarıyla birlikte ikinci parti durumundayız. Akdeniz Belediyesi olarak kısıtlı olanaklarla güçlü çalışmalar yaptığımızı, bu hedef ve amacımızı Akdeniz’de yaşayan farklılıkların gördüğünü biliyoruz. Bu sonuç bunun göstergesidir. Aslında Mersin’de ortaya çıkan tablo Türkiye’nin tablosudur. Bu mesajı iyi okuyanlar bundan sonra siyasette daha güçlü ilerlerler. Ben inanıyorum ki, partimiz bunu böyle görecek, Akdeniz Belediyesi de daha güzel çalışmalara imza atacak. Önümüz dönemde büyükşehir de dahil olmak üzere Mersin’de büyük hedeflerle çalışmalarımıza devam edeceğiz.”