İçişleri Bakanlığı, HDP’nin Adana ve Mersin teşkilatlarına düzenenlenen bombalı saldırıların ikisinin failini aynı kişi olduğunu açıkladı. Eylemi gerçekleştiren şahsın 2007 yılında İstanbul’da yasadışı sol bir örgüt olan DHKP-C faaliyetleriyle irtibatlı olmaktan gözaltına alındığı belirtildi.
İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Adana Seyhan ve Mersin Akdeniz HDP parti binalarında 18 Mayıs 2015 tarihinde saat 10.00 sıralarında el yapımı bombaların patlaması neticesinde 4 vatandaşın çeşitli yerlerinden yaralandığı ve maddi hasar meydana geldiği hatırlatıldı.
Patlamalarla ilgili olarak güvenlik güçleri tarafından soruşturmaların derhal ve titiz bir şekilde başlatıldığına işaret edilen açıklamada, "yapılan çalışmalarda olayın çiçek saksıları içerisine gizlenmiş patlayıcı düzeneklerinin kullanılması neticesinde meydana geldiği anlaşılmıştır. Güvenlik görevlilerimiz tarafından yapılan yoğun ve titiz çalışmalardan; bombaların bir gün öncesinden şüpheli bir erkek şahıs tarafından bahsi geçen parti binalarına bırakıldığı, şahsın ailesi ile birlikte 1990 yılında Van İlimizden gelerek Adana İlimize yerleştiği, her iki eylemin failinin de aynı şahıs olduğu belirlenmiştir" ifadelerine yer verildi.
Zanlının açık kimliğinin güvenlik birimleri tarafından tespit edildiği bildirilen açıklamada, "Eylemi gerçekleştiren şahsın daha önce 2007 yılında Ankara İlinde yasadışı sol bir örgütün faaliyetlerine katılarak 2911 sayılı Kanuna muhalefet ve kamu malına zarar vermek suçlarından tutuklandığı, yine aynı yılda İstanbul ilinde yasadışı sol bir örgüt (DHKP/C) faaliyetleri ile irtibatlı olmaktan gözaltına alındığı anlaşılmıştır. Şahsın yakalanmasına yönelik olarak gereken tüm çalışmalar özenle yürütülmektedir" denildi.