Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bir yandan terör örgütleri ile mücadele edilirken bir taraftan da Türkiye ekonomisinin büyütüldüğünü belirterek, “Biz istiyoruz ki bir daha Türkiye’de enflasyonlar, koalisyonlar olmasın” dedi.

AK Parti Yeşilyurt İlçe Teşkilatı ve Yeşilyurt Belediyesi tarafından organize edilen Yeşilyurt Mahallesi Muhtarları toplantısı yapıldı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Türkiye’nin işini, aşını büyütmemiz, gençlerimize iş bulmamız gerekiyor. Bugünkü sistemle Türkiye’nin gelmiş olduğu nokta AK Parti’nin yakalamış olduğu istikrara, milletten aldığımız yetkiye ve güvene rağmen, kişi başına düşen milli gelir 11 bin dolar, oysa biz istiyoruz ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle beraber artık Yeşiltepe’miz de, Eski Çırmıktı’mız da, Topsöğüt’ümüz de, Şahnahan’ımız da kalkınsın, değişsin, dönüşsün. Türkiye’nin artık 11 bin dolarlardan 25 bin dolarları yakalaması işten bile değil” ifadelerini kullandı.

Bakan Tüfenkci, darbeler ve muhtıralarla Türkiye’nin enerjisi ve sermayesinin heba edildiğini kaydederek, “Bu sistemden nemalananlar, memnun olanlar, eski Türkiye devam etsin diyenler ‘hayır’da birleşiyorlar. Hayır’da birleşenlere bir bakınız, ondan sonra niçin hayırda birleştiklerini sormak lazım. ‘Hayır’ diyenler, ‘Türkiye’nin geleceği için hayır’ dediklerini söylüyorlar. Peki, ona sormazlar mı eğer Türkiye, bu sistem bu şekilde devam etsin istiyorsa, üniversitelerdeki gençlerimiz mezun olduktan sonra iş bulamıyorlarsa, bu sistem geleceğimiz midir? Bu sistemi değiştirmek gerekmiyor mu" ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin Türkiye’yi her alanda üç kat büyüttüğünü dile getiren Bakan Tüfenkci, “Türkiye’ye yeni hastaneler kazandırdık. Eski devlet hastanesini hatırlıyorsunuz, şimdi yeni yapılan devlet hastanesini görüyorsunuz. Yanına yapılacak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini görüyorsunuz. Fizik Tedavi Merkezi’ni görüyorsunuz. Çevre yoluyla ilgili sizler de, bizler de muzdariptik ama bugün Allah’a hamdolsun hem kamulaştırmayı hem yer teslimini yaptık hem de şantiyeyi kurdurduk. Sizlerin desteğiyle Malatya’da Onkolji Hastanesi’nin de temelini atacağız. 23 ilin içerisinde de Malatya olması gerekir dedik. İlimizi gerçekten cazibe merkezi haline getireceğiz. Gayretlerimizle, çalışmalarımızla Malatya, 23 il arasına girdi” şeklinde konuştu.

BATTALGAZİ MAHALLESİ’NDE TOPLANTI

Bakan Bülent Tüfenkci, Merkez Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi Kervansaray’da mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Bakan Tüfenkci, Türkiye’nin eski günlerine dönmesini istemediklerini ifade ederek, vatandaşların refah düzeyini artırmak, yaşam standartlarını yükseltmek istediklerini, bunun için de yeni sisteme ‘evet’ dediklerini belirtti. Tüfenkci, “Bizim derdimiz aşımızı, ekmeğimizi büyütmek. Bizim derdimiz bu vatana göz dikenlere karşı haddini bildirmektir. Biz terör örgütleriyle mücadele ederken, bir yandan PKK’sıyla, DEAŞ’ıyla, DHKP-C’siyle, FETÖ’süyle mücadele ederken bir yandan da Türkiye’yi büyütüyoruz. Ekonomiyi, ihracatı büyütüyoruz. Biz istiyoruz ki bir daha Türkiye’de enflasyonlar, koalisyonlar olmasın. Biz istiyoruz ki bir anayasa kitapçığı fırlatılmasıyla birlikte bu ülkede insanlar yüzde 35 oranında fakirleşmesin” diye konuştu.

(İHA)