Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ‘FETÖ mağdurları’ diye çıkarılan lafın algı operasyonunun bir parçası olduğunu belirterek, “FETÖ mağduru yoktur, FETÖ’nün mağdur etmeye çalıştığı 79 milyon vatan evladı var” dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Düzce Genç Eller Derneği tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Şehitler Gecesi’ne katıldı. Program, 15 Temmuz gecesi ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösteriminin izlenmesiyle başladı. Sinevizyon gösterimi sırasında şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı.
Programda konuşan Kurtulmuş, “Son zamanlarda FETÖ mağdurları diye bir laf çıktı. Açık söylüyorum bu algı operasyonun bir parçasıdır. Eğer bir mağduriyetten bahsedeceksek, 248 şehidi ne yapacağız? 2 bin 194 gazimizi ne yapacağız, eğer bir mağduriyet varsa o da FETÖ’nün mağdur etmeye çalıştığı 79 milyon vatan evladıdır. Buna karşı uyanık olun. FETÖ mağdurları lafının bir edebiyat olarak kullanılmasına müsaade etmeyin. Haksızlık yapılanlar oluyor mu, oluyor. Ama onlarda düzeltiliyor. Bir kısmı da karda yürüyüp iz belli etmedi. O karda yürüyüp izi olmayanlar varda, onlarda rahat olduklarını zannetmesinler. Her kim bu eşkıya çetesinin yanında, içinde, kenarında bunlarla irtibatlıyla korksun, çekinsin. Hepsinden hesap soracağız, hepsinin burnundan fitil fitil getireceğiz” dedi.
Bu toprakların böyle bir din anlayışı görmediğini dile getiren Kurtulmuş, “Bir din anlayışı var buna benzer de, onlara da hakaret olur diye söylemiyorum. Hani bir zamanlar haşhaşiler diyorduk ya, Hasan Sabbah’ın müritleri diyorduk ya, vallahi bunlar Hasan Sabbah’ın müritlerini bile aratıyorlar. Hasan Sabbah’ın müritleri bile bunların yanında zemzem de demesem de, kireçli suyla yıkanmış adamlardı” diye konuştu.