Mersin’de 7 Haziran seçimlerinde sandıktan AK Parti ve CHP oylarını düşürerek, MHP ve HDP ise yükselterek çıktı. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, 11 milletvekilinden CHP, AK Parti ve MHP 3’er vekilini Meclis’e gönderirken, HDP de 2 milletvekiliyle temsil hakkı kazandı.
Mersin’de olaysız tamamlanan 7 Haziran seçimlerinden oyları düşmesine karşın CHP 1. parti olarak çıktı. Ancak CHP’nin, yüzde 31,96 oy oranıyla çıktığı 2011 seçimlerine göre oyları yüzde 28,8’e geriledi ve 4 milletvekili sayısını 3’e düşürdü. 2011 seçimlerinin yüzde 32 ile Mersin’deki galibi olan ve bu sonuçla 4 milletvekilliği kazanan AK Parti de kentte oylarını düşüren parti oldu. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti oyları 25,9’a geriledi. Bu sonuçla AK Parti’nin de Meclis’teki 4 milletvekili 3’e düştü.
Öte yandan, Mersin’de en fazla oy patlamasını HDP elde etti. 2011 seçimlerine BDP’den bağımsız aday Ertuğrul Kürkçü ile giren HDP, yüzde 9,5 oy alarak Kürkçü’yü Meclis’e göndermişti. Bu seçimde HDP’nin aldığı oy oranı ise yüzde 17,9 oldu. HDP bu sonuçla Mersin’de iki milletvekilliği kazandı.
Mersin’de oylarını yükselten bir diğer parti de MHP oldu. 2011 seçimlerinde yüzde 23 oy oranı ile iki milletvekilliği elde eden MHP, 7 Haziran seçimlerinde oy oranını yüzde 24,9’a, milletvekili sayısını da 3’e yükselten parti oldu.
Sandıktan çıkan sonuçlarla Mersin, önemli ve dikkat çeken isimleri de Ankara’ya gönderdi. Mersin’in mevcut milletvekillerinden sadece CHP’li Aytuğ Atıcı ve MHP’li Ali Öz yeniden seçilirken, eski Kültür Bakanlarından Fikri Sağlar da yeniden Meclis’e girdi. Bir diğer dikkat çekici isim ise Dengir Mir Mehmet Fırat oldu. AK Parti’nin kurucularından olan Fırat, bu seçimlerde HDP’nin Mersin 1. sıra adayı olarak girdiği seçimde, Meclis’in çok konuşulacak isimlerinden oldu. MHP’nin ağır toplarından, Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk de bu dönemde Meclis’te Mersin’den yerini aldı. Öte yandan, Mersin’in tek kadın milletvekili HDP’den seçime giren Çilem Öz oldu.
Resmi olmayan sonuçlara göre, Mersin’de CHP’den Hüseyin Çamak, Fikri Sağlar ve Aytuğ Atıcı, AK Parti’den Mustafa Muhammet Gültak, Yılmaz Tezcan ve Muhsin Kızılkaya, MHP’den Oktay Öztürk, Baki Şimşek ve Ali Öz, HDP’den ise Dengir Mir Mehmet Fırat ve Çilem Öz Meclis’e giden isimler oldu.