Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Taner Gökçek, 1 Kasım seçimlerine giden yolda alacağı tutum ile ilgili açıklamalarda bulundu.
MHP Kars İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Taner Gökçek, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı olmayacağını açıkladı. Gökçek, Dağlıca ve Iğdır’da şehit olan asker ve polislerin yakınlarına da başsağlığı diledi.
MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Taner Gökçek, “Hepinizin bildiği gibi 7 Haziran seçimlerine giden yolda Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkücü Hareket içerisinde bulunan ve hedefi olan her arkadaşımız gibi hareket içindeki müktesebatımı göz önüne alarak Kars Milletvekili aday adayı oldum. MHP Genel Başkanı ve MHP’nin yetkili kurullarının kararıyla açıklanan Kars aday listesi hepinizin malumudur” dedi.
Dava adamlığı konusuna değinen Gökçek, şöyle konuştu: "Hepinizin bildiğine inandığım bir hususu yeniden hatırlatmak isterim. MHP’de dava adamı olmak bir seçimlik değildir, Karslının beyni ve iradesi satılık veya kiralık değildir. Kimse kendisini ben falanca grubun temsilcisiyim diye küçük olduğu kadar küçültücü hesapların içinde değerlendirmesin. Karslılar bu anlayıştan dolayı geçmişte çok acı çekti. Bu anlayışın sahiplerini asla kendi dünyanızda barındırmayın. Seçim zamanı gelip zümrecilik fitnesini kışkırtanlar emin olun ki, hayatta tutunmak için başka nitelikleri olmayan, küçük adam müsveddeleridir. Bu tip insanlar için siyaset, millete hizmet aracı değil, milletin sırtından nimet devşirme yoludur. Onların kalpleri yoktur, beyinleri ise sinekten yağ çıkarma hayalleri ile doludur. Ergenekon’dan yola çıkan ’Oğuz nesli’ olarak Mekke’nin tevhit nurunda yıkanan; gece vakti batmayan güneşi, secdede bulan cennetmekan amcalarımızdan, dayılarımızdan, ağabeylerimizden, kardeşlerimizden bir kaçını hatırlatmak istiyorum, Selahattin Ateşoğlu, İsmet Yılmazel, Nuri Bağış, Seyfettin Günay, Aydın Başbozkurt, Ali Hüseyin Yıldırım, Sabri Savaş Aykurt, Celal Civan, Nevruz Koç, Hüseyin Cahit Aküzüm, Coşkun Erdağı, Fevzi Nuri Aydın, Salim Dursunoğlu, Muhibbi Işık, Turgay Dumanlı ve ismini sayamadığımız niceler. Ve sormak istiyorum: Onlar bugün aramıza sokulan etnik kimlik hastalığından dolayı mı şehit oldu? Onlar; Eylül darbesi yemiş destan kahramanlarıydı. Ruhları şad, mekanları cennet olsun”
"En kötü sivil idare, en iyi askeri idareden iyidir’’ diyen Alparslan Türkeş’in yolunda olduğunu belirten Gökçek, "şunları söyledi: "Türk Milliyetçiliği davası uğruna, gençliğinde kendisine yapılan zulümlerin benzerlerini, hayatı boyunca defalarca yaşamıştır. Ancak o yılmayarak, Müslüman Türk milletinin ve devletinin bekası için son nefesine kadar mücadele ederek, dava adamlığı örneği sergiledi."
Terör örgütü saldırılarına da değinen Gökçek, sözlerine şöyle devam etti:
"Dağlıca’da yüreğimizin yanmasına vesile olanlardan hesap sormayacak mıyız? Çözüm süreci boyunca ’PKK ülkeyi terk etmedi, silah bırakmadı, mahkemesini kurdu, vergi dairesini kurdu, askerlik şubesini kurdu, PKK şehirlere yerleşiyor’ şeklindeki haklı uyarılar yapanları hain olarak nitelendiren hükümet yetkilileri şu an yaşanan tablonun tek sorumlusu değil midir? 1000 yıllık Türk yurdu olan Kars’ta tarihin vatanseverliğine defalarca şahit olduğu Karslılar, bu toprakları sözde Kürdistan’ın bir parçası haline getirmeye çalışan terör örgütü ve onun işbirlikçilerinin, iktidarın akil vekillerinin alnına bu imzayı 1 Kasım da çakacaktır. KCK Güneydoğu Anadolu’da “özerklik bildirileri” okuyor. Çok rahat bir şekilde artık devlet yetkililerinden emir almayacaklarını ilan ediyor.
İçişleri Bakanı yasaların kendisine verdiği yetkiyi burada kullanamıyor. Hatta özellikle kullanmadığı gibi bir izlenim uyandırıyor. Ne yazık ki 7 Haziranda Karslılar Kağızman ve Kağızmanlıyı anlamadı? Şu anda Kars tehdit ve kuşatma altında. Kümbetli karakolu kurşunlanıyor, Sarıkamış yolu kesiliyor, onlarca araba yakılıyor, şehitler geliyor. Ben burada doğdum, bu toprakların çocuğuyum, bundan hep gurur duydum, ölene kadar da gurur duyacağım. 12 Eylül öncesinin kara günleri nedeniyle bedenimiz buradan ayrıldıysa da ruhumuz, aklımız hep bu topraklardadır. Kars’taki her aileden Kars dışında yaşayan birçok insan vardır ve hepsi en az benim kadar Karslı ve Karsa özlem duymaktadır."
Gökçek, geçmişten bu güne MHP’den Kars milletvekilliği yapanları, aday ve aday adayı olanları, MHP’nin il, ilçe teşkilatlarıyla yerel yönetimlere aday veya aday adayı olan herkesi, küsenleri ve kızanları bu kutlu şahlanışa davet etti.
Son söz olarak artık elimizi vicdanımıza koymanın ve aklımızı başımıza devşirmenin zamanı geldiğini belirten Gökçek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Dış güçlerin uşağı terör örgütüne karşı bu toprakların Türk vatanının ayrılmaz parçası olarak kalacağının tek ifadesi olan üç hilale mührü basmanın zamanı gelmiştir."