AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Akif Özkaldı, yapımı süren Karamık Barajı’ndaki çalışmalarını yerine inceledi.
Milletvekili adayı Özkaldı, Afyonkarahisar’ın Çay İlçesine bağlı Karamık Köyü’nde yapımına geçtiğimiz yıl başlayan ve tamamlandığında bölge halkına yıllık yaklaşık 5 Milyon TL gelir getirecek Karamık Barajı’nın inşaatını yerinde inceleyerek, köylüler tarafından gerçekleştirilen şenliğe katıldı. Özkaldı, katıldığı şenlikte kesilen kurban ile karşılandı. Şenliğe katılan herkesle tek tek tokalaşan, sohbet eden Özkaldı’nın, özellikle çocuklar ile hatıra fotoğrafları çektirmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Şenlikte muhtarlar ve baraj inşaatının yüklenici firma sorumluları ile birlikte yemek yiyen Özkaldı, ardından bir konuşma yaparak, bürokratik hayatından sonra siyaset alanında hizmet etmek için Milletvekili adaylığına talip olduğunu aktardı. Konuşmasında AK Parti’nin 12 yıllık iktidarı dönemindeki icraatlardan bahseden Özkaldı, istikrarın sürmesi için vatandaşlardan AK Parti’ye destek istedi.
“UZUN YILLARDIR HASRETLE BEKLENEN BİR BARAJ”
Konuşmasında yapımı devam eden baraj inşaatı ile ilgilide açıklamalarda bulunan Özkaldı, “Karamık Barajı şantiyesindeyiz. Bu civarda seçim çalışması yürütürken devam eden Karamık Barajını da yerinde görelim istedik. 2014 yılında bakanımızla bunun temelini atmıştık. Şuan inşaatı devam ediyor. Fiziki gerçekleşmesi yüzde 50 seviyesindeyiz. Yaklaşık 7 milyon TL’ye mal olacak bu barajımız, inşallah toplam 4 bin 800 dekar tarım arazisini sulayacak ve çiftçimize yaklaşık 5 milyon TL gelir artışı getirecek. Bu ne demek? Yyani 1,5 yılda kendi kendini geri çevirecek. Bu yöre için çok çok önemli uzun yıllardır hasretle beklenen bir baraj. İnşallah hedefimiz yılsonuna kadar tamamlayarak vatandaşımızın hizmetine sunmak” diye konuştu.
“BUNLARIN KİMLERE ÇALIŞTIĞINI DA ÇOK İYİ BİLİYORUZ”
Açıklamalarında yaklaşan 7 Haziran seçimlerine değinen ve partisine destek isteyen Özkaldı şunları söyledi:
“7 Haziran seçimlerine çok az bir süre kaldı. Ben öncelikle bütün vatandaşımızın bu demokratik hakkını kullanmasını, sandığa gitmemek oy vermemek hiç kimseye ne bir fayda getirir ne de bir tarafa zararı olur. Bu sadece demokrasimize zararı olur. Dolayısıyla vatandaşlarımızda birinci öncelik beklentimiz bu. 7 Haziran seçimleri çok çok önemli, beklide tarihimizdeki en önemli seçimlerden bir tanesi. Çünkü bir tarafta bizim hükümetimizin AK Parti’nin tarafı var, diğer tarafta da AK Parti’ye karşı birleşmiş partiler grubu var. Bunlarında içlerinde sadece bir tarafa hizmet etmiş, sadece AK Parti’ye zarar vermek adına yerel seçimlerde bir değişik partiyi, genel seçimlerde başka bir değişik partiyi destekleyen maalesef gruplar var. Bunların kimlere çalıştığını da çok iyi biliyoruz. Bu seçim bundan dolayı çok önemli. Türkiye’de güzel bir yol kat edildi her konuda. Eskiden silah satın alırken şimdi silah satabilen bir ülke konumu haline geldik. Eskiden yüksek faizle IMF’den borç alırken, borç verebilen bir ülke haline geldik. Dünyanın her tarafına ürün ihraç edebilen bir ülke haline geldik, kendi ayakları üzerine durabilen bir ülke haline geldik. Hedefimiz 2023’te ekonomik olarak dünyada ilk on ülke arasına girebilmek. Kişi başı milli gelirimizi 25 bin Dolar’a çıkartmak ve dünyada söz sahibi olmayı hedefliyoruz. Bunlar büyük hedefler, günü birlik hedefler değil uzun hesabı olan izlenip gözlenen hedefler. Bu hedefi yakalamak için insanlarımızdan inşallah AK Parti’yi desteklemelerini bekliyorum.”
Özkaldı, açıklamalarının ardından şenlik alanında ayrılırken, vatandaşlar ise barajın yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.