Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan, Akdeniz Üniversitesi kampüsünde bulunan tekno kentte incelemelerde bulundu.
Tohum AR-GE bölümünü ziyaret eden ve yetkililerden bilgi alan Lütfi Elvan, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yurt dışına süs bitkileri için 500 milyon dolar para ödediğini hatırlatarak, Ulaştırma Bakanlığı’nın bu yılki AR-GE destek bütçesinin ise 1 milyar TL olduğunu söyledi. Tekno kent bünyesinde farklı tohum türlerinin yetiştirildiği merkezde, Türkiye’de olmayan yeni tohum türleriyle hastalığa karşı dayanıklı tohum yetiştirildiğini söyleyen Elvan, "Yine Türkiye’de bulunmayan bazı süs bitkileri, bazı meyvelerin aşılama ve fidanların yetiştirilmesine yönelik AR-GE çalışmaları yapılıyor. Bizim ithalata bağımlılığı azaltılması çalışması var, bu programı uygulamaya koyduk. Bu çerçevede yapacağımız eylemler belli, hangi kuruluş ve kimler tarafından ne kadarlık zamanda gerçekleştirilecek bunlar belli, bu tesis bunun en güzel örneklerinden biri. Süs bitkilerinde 500 milyon dolarlık ödememiz sözkonusu ama burada bir odada 1 milyonun üzerinde süs bitkisinin geliştirildiğini gördük. Yılda 20 milyon süs bitkisi burada geliştiriliyor. 5 milyon civarında da muz fidanı yetiştiriliyor. Antalya tarımda çok önemli bir merkez, tarıma bağlı AR-GE faaliyetlerini Antalya’da yer alması ve geliştirilmesi çalışmaları daha da önem arz ediyor. Kutluyorum kendilerini" dedi.
Antalya’da bunu daha da geliştirmek istediklerini ifade eden eden Elvan, şunları kaydetti:
"Hem yazılım bilişim alanında hem tarımla ilgili faaliyetlerin geliştirilmesi için yeni dönemde daha büyük çaba sarf edeceğiz. Daha büyük merkezler oluşturacağız. Çok önemli bir görev üstleniyorsunuz. Türkiye son 12 yılda çok önemli gelişmeler gösterdi. Bu gelişmelerin ve istikrarın devamı işte bu tür merkezlerle güçlenmeye devam eder. Bu yazılım bilişim alanındaki gelişmeleri siz daha iyi biliyorsunuz. Yakında 4,5 G’ye geçiyoruz. 5 G’ye yönelik AR-GE çalışmalarına destek vereceğiz. Ulaştırma Bakanlığı bilişim alt yapısını daha da geliştirilmesine yönelik çok ciddi destekler verecek önümüzdeki dönemde. Bu yıl Ulaştırma Bakanlığını AR-GE destek ödeneği 1 milyar TL."