Tokat’ta halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ye sığınan FETÖ elebaşı Gülen’in ABD tarafından kullanıldıktan sonra kirli çamaşır gibi kapının önüne konulacağını söyledi.

Tokat’ta AK Parti 6. Olağan Kongresine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kongre öncesi kongrenin gerçekleştirileceği Hüseyin Akbaş Kapalı Spor Salonu dışında halka hitap etti. Erdoğan burada yaptığı konuşmasında MHP ile aralarında gelişen milli mutabakata değinerek, “İşte millet, işte irade. Bu milli irade oldukça, bu yerli irade oldukça izni ile 2019‘un Mart’ı geliyor, arkasından Kasım geliyor. Mart’ta da Kasım’da milli mutabakatımız ve milli birliğimiz ile rabbimizin izni ile Türkiye yeni bir dönemin önünü açacak. Attığımız bu adımlarla birlikte bir birlik, bir beraberlik sağlanıyor. Sayın bahçelinin açıklamalarını duydunuz. Arkasından yaptığımız görüşmeleri gördünüz. İnşallah bir milli mutabakatı hep birlikte sağlayacak, tavanda da tabanda da karşımızdaki o CHP zihniyeti bu milletten gereken dersi alacaktır” dedi.

“ABD KİRLİ ÇAMAŞIR GİBİ KAPIP ÖNÜNE KOYACAK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında, FETÖ elebaşı Gülen’in kirli çamaşır gibi kapının önüne konulacağını belirtip, “Paralel devletmiş. Neredesin Pelsilvanya’da, ne işin var orada. Zannediyor ki ABD ölene kadar beni koruyacak. Yok yok. Seni biraz daha kullanır kullanır, ondan sonra kirli çamaşır olarak kapının önüne atar. Olacak budur zaten. Sen bu millete ihanet ettin. Ümmete ihanet ettin. Bunun bedelli ağır ödeyeceksin. Sen şimdi kaçtın oralara. Seninle beraber kuklaların da oralarda. Ama bu milletin asıl evlatları burada. Benim sizden isteğim şu, hep birlikte bir olacağız. İri olacağız. Diri olacağız. Kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız” dedi.

“SÖZÜ BİR KERE SÖZLERİZ”

Erdoğan’ın kendisini dinleyen taşeron çalışanlarının KİT çalışanlarının durumu hakkındaki sorusuna, “Biz sözü bir kere söyleriz. KİT’lerin de BİT’lerin de normal taşeron gibi değil. KİT’ler şu anda hangi anlayış ve sistem ile çalışıyorsa orada olanlar da aynı sisteme dahil olacaklar. BİT’lerdekiler de aynı. Biz aradan komisyoncuları kaldırdık. Olay bu” şeklinde cevap verdi.

(İHA)