AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu, Trabzon’a Asya’nın en büyük limanını yapacaklarını söyledi.
Soylu, seçim çalışmaları kapsamında Yomra ilçesinde Sevgi Yürüyüşüne katıldı, esnafı ziyaret etti. Yomra Mobilyacılar Sitesi’ne gelerek burada esnafı ziyaret eden Soylu, esnafa müjde üstüne müjde verdi. Yomra Mobilyacılar Sitesinde esnafın taleplerini alan Soylu, "AK Partinin temel bir huyu var, kolay söz vermez ama söz verdiği zaman her şeyi yapar" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Trabzon mitinginde dev projeleri paylaştığını ifade eden Soylu, şöyle konuştu: "Sayın Başbakanımız uzun bir süreden beri üzerinde çalıştığımız kendisinin de onayını aldığımız bir proje demetini açıkladı. Güney Çevre Yolu, hem Değirmendere tarafı hem de Atapark tarafında köprülü kavşak, şehir hastanesi, 2. Devlet Üniversitesi, yüksek okullar, fakülteler, yeni havalaanı, Arsin’de yatırım adası, Trabzon’da 18 Uzungöl yapacağız ve böylece istihdam çoğalacak. Trabzon’a Asya’nın en büyük limanını yapacağız. Bizim amacımız burada ticaret, turizm, eğitimin, sporun gelişmesi, insanımızı üst bir sınırda hayat standardında yaşamasını sağlayabilmek. Trabzon’u güçlü bir merkez haline getirebilmek. Demiryolları, Güney Çevre yoluyla, Kanuni Bulvarıyla standardı yükselen bir Trabzon olacak. Sayın başbakanımız Asya’nın en büyük limanını buraya yapacağız diyor. Bu çok önemli bir söz. Böylece Trabzon ticaret kenti olacak."
Mobilyacılar sitesinin kendisinden bir talebi olduğunu kaydeden Soylu, şunları söyledi: "Burada 180 dükkan var. 180 dükkanla ilgili TOKİ Başkanıyla görüştüm. TOKİ Başkanı, belediye başkanı Büyükşehir Belediye başkanı, hep birlikte el ele vereceğiz site yönetiminin bizden talep ettiği yer ile ilgili olarak TOKİ başkanıyla konuştum, burada İnegöl, Kayser’i de de olduğu gibi snowromu olan bir yer. Çalışma standardı daha yüksek olsun, aynı zamanda daha modern bir yer olsun. Büyükşehir belediye başkanı da bu konuya sıcak baktı. Burada 5 bin kişiye istihdam alanı çıkmış olacak. Mobilyacılar sitesi olacak. Kısa zamanda bunların adımını atarız."