Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminin kaldırılması konusunda Başbakan Binali Yıldırım’la detaylı bir görüşme yaptığını, konunun süratle ülke gündeminden çıkarılmasını temenni ettiğini söyledi.

Birleşmiş Milletlerin 72. Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye giden Erdoğan, hareketi öncesi yaptığı açıklamada, dün Başbakan Yıldırım ile TEOG sistemini etraflıca görüştüklerini belirterek, “Uygulamaya girmesi konusunda herhangi bir mani yok. Çok basit bir konu. Sayın Başbakanımız ve bakan arkadaşlarımızla birlikte hemen bu adımın atılması mümkün. Bu konuda Sayın Başbakan’la dün mutabakatımız da oluştu. Temenni ediyorum ki hemen, süratle bunu ülke gündeminden çıkarmak, düşürmek bütün aileleri, yavrularımızı rahatlatacaktır. Bizim bir defa bu konuyu gündemimizden çıkarırken çocuklarımızın daha çok okul derslerine yönelmelerinin önünü açmamız ve yarışı okullarında yapmasını sağlamamız çok daha isabetli olacaktır” dedi.

KUZEY IRAK’TAKİ REFERAMDUM

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin referandum kararına Türkiye’nin vereceği cevaba ilişkin de konuşan Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplantılarında konunun değerlendirileceğini ve Türkiye’nin nihai tavrının ortaya konacağını söyledi.

(İH