Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye’nin en büyük zenginliğinin genç nüfusu olduğunu belirterek, “Bizim size inancımız tam. Türkiye daha yükselecek, daha güçlenecek. 16 Nisan’da sizlerle birlikte Türkiye’nin bu kutlu yürüyüşünü emin adımlarla göstereceğiz” dedi. 

Muğla’ya bir dizi ziyaret ve açılışlar için gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Menteşe ilçesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde gençlerle bir araya geldi. ‘Gençlerle Türkiye ve Dünya Gündemi’ konferansına katılan Bakan Kaya’ya Vali Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar da eşlik etti. 

Konuşmasına baba ocağı Muğla’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek başlayan Bakan Kaya, gençlere seslenerek, “Sizler yeni Türkiye’nin istikbalisiniz, sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Türkiye’nin gelecekteki başarısı sizin gayretinize bağlı. Tarih içindeki yolculuğumuzun bir sonraki adımını siz çok değerli genç kardeşlerim atacaksınız” dedi.

“ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİ GENÇ NÜFUSUMUZDUR”

Geçmişte güç odaklarının denetimindeki siyasetin milletin denetimine geçtiğini açıklayan Kaya, “15 yıllık başarı hikayemizin en büyük sırrı budur. Millet ile bir olmak ve milletin taleplerine her zaman uygun şekilde hareket etmek. Bu ülkenin yakın tarihi millet desteğinden mahrum, zayıf ve yetersiz hükümetler, koalisyonlar, darbeler, terör olayları, faili meçhul cinayetler, yüksek enflasyon, işsizlik, fakirlik ve ağır sorunlar ile geçti. Ülkemizin en büyük zenginliği genç nüfusumuzdur. Genç nüfusumuzun geleceğe hazırlanması için eğitim alanında da köklü değişikliklere gittik, her ilimize bir üniversite yaptık. Bugün burada Fethiye’ye ikinci üniversite talebinde rektörümüz ve milletvekilimiz Fethiye için üniversite istiyorlar. Artık illerimizde üniversite var, ilçelerimize de üniversite açılması talep edilir hale geldik. Bu da bizi mutlu ediyor haliyle” dedi.

“ENDİŞELERLE GEÇİRECEK ZAMANIMIZ YOK”

Türkiye’nin güçlü olmazsa, bir ve bütün olmazsa, maruz kalabileceği tehlikeleri görebildiklerini söyleyen Kaya, “Eğer biz 15 Temmuz’da böyle güçlü durmasaydık, bu ülke bugün birlik ve beraberlik içinde olmayabilirdi. 15 Temmuz milli iradenin, milli duruşun önemini ortaya koydu. 15 Temmuz’da millete ve devlete yönelen tehdit, bizim aslında bir beka sorunu ile karşı karşıya olduğumuzu gösterdi. Bu tehdidin iç ve dış dinamiklerinin kimler olduğu gün gün daha da net bir şekilde ortaya çıkıyor. Tıpkı mücadele yıllarında olduğu gibi Türkiye maalesef topyekun bir saldırı ve kuşatmaya gün gün maruz kalıyor. Dış mihrakların Türkiye’de teröre verdiği desteğin de gittiğimiz Avrupa ülkelerinde somut bir şekilde aslında karşımızda gördük. Hollanda’da yaşadıklarımızı sizler televizyonlarınızdan takip ettiniz. Bütün bunlar bizim nasıl bir tehditle karşı karşıya olduğumuzu aslında çok açık bir şekilde ortaya koyuyor. Türkiye ortaya koyduğu değişim iradesiyle, kendi güvenliğini, kendi istikbalini, kendi istiklalini teminat altına alacak adımları kendisi atmak zorunda. Bu siyaset üstü bir mesele. Anayasa değişikliği ile getirmek istediğimiz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini bu şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Türkiye’nin siyasi gerilimlerle hükümet nasıl kurulacak, Cumhurbaşkanı kim olacak, mecliste acaba dengeler nasıl olacak gibi endişelerle artık geçirecek zamanı yok” dedi.

“GENÇLER, DEĞİŞİM KARARININ GERÇEK SAHİBİ SİZLERSİNİZ”

15 Temmuz’da gençlerin bu ülke için ne kadar gerekli olduğunun ortaya koyduğunu ifade eden Bakan Kaya, “Sevgili gençler bu değişim kararının gerçek sahibi sizler olacaksınız. Biz gençlerimize bugüne kadar hep güvendik, 15 Temmuz’da da siz bu bireyin aslında ne kadar gerekli olduğunu gösterdiniz. Bu ülkenin gençleri gerektiği zaman vatanı için canını bile feda edebilen, vatansever, milletini ve bayrağını seven gençler. Bizim size inancımız tam. Türkiye daha yükselecek, daha güçlenecek, 16 Nisan’da sizlerle birlikte Türkiye’nin bu kutlu yürüyüşünü emin adımlarla göstereceğiz. İnşallah 16 Nisan’da gençlerimiz için, sizlerin geleceği için, 2023, 2071 hedeflerimize emin adımlarla yürümek için hep birlikte ‘Evet’ diyeceğiz” dedi.

(Bekir Tosun /İHA)