Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni anayasa çalışmaları kapsamında üçüncü kez bir araya gelecek.
AK Parti ve MHP, anayasa çalışmaları kapsamında sürdürdüğü temaslarda sona geldi. Her iki partinin oluşturduğu kurullar vasıtasıyla yeni anayasa süreci irdelendi ve genel başkanların onayına sunuldu. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin karar mekanizmalarıyla da bir araya gelerek parti içi istişarede bulundu. MHP de bu kapsamda sürdürdüğü çalışmalarını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sundu. AK Parti ile MHP arasındaki ilk temas 17 Ekim’de olmuş, ikinci görüşme ise 10 Kasım’da gerçekleşmişti. Yarın gerçekleştirileceği açıklanan görüşmeyle üç görüşme de böylelikle Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilmiş olacak.
Şu ana kadar yeni anayasa kapsamında oluşturulan kurullar vasıtasıyla temasların sıcaklığı korunmuş oldu. Her iki lider, istişarelerini bu kapsamda sürdürdü. Yıldırım, tüm bu çalışmalar sonrası partisinin Merkez Yürütme Kurulu’nu topladı. Parti Sözcüsü Yasin Aktay, toplantı sonrası kameraların karşısına geçerek anayasa taslak metninde uzlaşı sağlanan konular hakkında az da olsa detaylara değinmiş oldu. Aktay açıklamasında, "İlk etapta 3 seçeceğimiz vardı, bu 3 seçenekten iki tanesi elendi ve tamamen yönetim şekli üzerine odaklanmış bir revizyon. Yine adı Cumhurbaşkanlığı olacak, Cumhurbaşkanlığı sistemi olarak devam edecek ama teknik olarak gereken değişikliklerin yapıldığı bir metin olacak" ifadelerini kullandı.
Her iki parti arasındaki görüşmelerin seyri şu ana kadar ’olumlu’ olarak nitelendirildi. AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yarınki görüşme sonrası herhangi bir uzlaşı durumunda yeni anayasa taslak metninin detaylarına değinmesi bekleniyor.