Muğla’nın Dalaman İlçesi, Dalaman çayında gerçekleştirilen R4 Rafting Türkiye Şampiyonası 1.Ayak yarışmalarında, Çaykurspor Kulübü Rafting takımı, Açık yaş Erkeklerde ve U19 Genç Erkeklerde iki Türkiye Şampiyonluğu elde en başarılı takımlardan oldu.

Açık yaş şampiyonasının birincisi Çaykurspor Rafting takımının ardından, Dalaman Belediye Spor Kulübü Türkiye ikincisi, yarışmalara katılan bir başka Rize takımı olan, Ç. Rizespor takımı ise Türkiye üçüncülüğü Şampiyonluk kupalarını kulüplerine kazandıran takımlar oldular.

U19 Genç erkekler yarışlarında da Türkiye birincisi olan Çaykurspor Kulübünün ardından, Yusufeli Belediye Spor Kulübü takımı Türkiye ikincisi, Ç.Rizespor Kulübü takımı ise Türkiye üçüncüsü başarısını elde ettiler.

Şampiyonanın U23 Erkekler yarışmalarında, Ç.Rizespor Kulübü Türkiye birincisi, Çaykurspor Kulübü Türkiye ikincisi, Yusufeli Belediye Spor Kulübü ise Türkiye üçüncüsü oldu. Çaykurspor Rafting takımı yarışmalarda, Rize’ye ÇAYKUR’a iki Türkiye birinciliği ve bir Türkiye ikinciliği kupası kazandıran yarışmanın en başarılı takımlarından oldu.

Muğla Dalaman’daki Türkiye Şampiyonası 1.Ayak yarışmalarına, yurt içi ve yurt dışından 51 kulüp takımdan 250 milli sporcu katıldı. Yarışmalara 30 teknik adam, 70 Rafting hakemi ve 30 saha organizasyon ekibinin görev yaptı. Dalaman Çayı Rafting Parkurundaki yarışma açılış törenlerine Muğla Valisi Esengül CİVELEK, Muğla Milletvekili Akın ÜSTÜNDAĞ, Dünya Rafting Federasyon Balkanı Danilo BARMAZ, Gelişmekte Olan Spor Branşları Rafting Federasyonu As Başkanı Fikret YARDIMCI ve diğer üst düzeyde birçok sayıda misafir davetli ve yetkililer katıldılar.

Turnuvaya yabancı ülkelerden Bulgaristan, Bosna Hersek, İtalya, Kazakistan, İran, Moğolistan, Rusya, Sırbistan ve Ukrayna’dan 250 sporcu, hakem ve üst düzey kulüp yöneticileri katıldılar.

Çaykurspor Kulübü Rafting takımı Antrenörü Rıza AVCI, ’’Muğla, Dalaman çayında gerçekleşen Türkiye Şampiyonası 1. Ayak yarışmalar sonucunda açık yaş yarışlarında Türkiye birincisi ve yine U19 Genç Erkekler yarışmalarında Türkiye birincisi Şampiyonluğunu elde etmenin gurur ve sevincini yaşıyoruz.

Çaykurspor olarak U23 erkeklerde de Türkiye ikincisi şampiyonluk kupasını da elde etmiş olduk. Rize’mize ve ÇAYKUR’umuza, 2 Türkiye birincisi Şampiyonluğu ve bir de Türkiye ikinciliği Şampiyonluk kupasını kazandırmamızda bizlere en önemli maddi manevi destekleri olan, Çaykur Genel Müdürü ve Çaykurspor Kulübümüz Başkanı Sn. İmdat SÜTLÜOĞLU’na şahsım ve şampiyon sporcularım adına, teşekkür ve sevgilerimizi sunuyorum. Ve bu önemli organizasyonun gerçekleşmesini ülkemize ve kulüplerimize kazandıran, Rafting As Başkanı sn. Fikret YARDIMCI ’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI