Japonya’da yapılacak olan 2017 Dünya rafting şampiyonasına katılacak olan; A Milli Rafting Takımı Rize ili Ardeşen ’ilçesindeki kampını tamamlayarak, 15 Eylül 2017 Cuma günü Düzce kampı için yola çıkıyor.

Japonya yarışları için bayram sonrası 6 Eylül’de Rize Ardeşen Fırtına vadisinde kampa giren Rafting A Milli Takımı, 15 günlük ikinci kamp için Düzce’ye hareket edecek.

Kafile Başkanlığını GOSBF Raftingden sorumlu AS. Başkanı Fikret Yardımcı’nın yaptığı 20 kişilik ekibin Antrenörlüğünü Erdoğan Buçan, Savaş İzmirli, YASİN Makar ve Hasan Basri Yazıcı yapıyor.

Japonya’da U-19 ve U-23 kategorilerinde yarışacak olan milliler şu isimlerden oluşuyor.

U-19 Erkek Milli Takımı

Onur Memoğlu – Ardeşen Belediye Spor Kulübü

Okan Günak – Ardeşen Belediye Spor Kulübü

Doğuş Önçırak – Ardeşen Belediye Spor Kulübü

Tarık Gürsoy– Ardeşen Belediye Spor Kulübü

Metin Can Babuç – Rize Spor

İbrahim Kuk – Rize Spor

Ali Efe Buçan– Rize Spor

U-23 Erkek Milli Takımı

Özcan Kopuz – Rize Spor

Emre Yılmaz – Rize Spor

Haldun Kasırga – Rize Spor

Mert Alper Sarı – Rize Spor

Bedirhan Dal – Rize Spor

Ahmet Umut Sargın – Rize Spor

Furkan Yanoğlu – Ruba Doğa Kulübü

Rafting AS. Başkanı Fikret Yardımcı şampiyona öncesi moralimiz çok yüksek ve bakanımızın destekleriyle Japonya’dan kupa ve madalyalarla döneceğiz derken, sözlerine şöyle devam etti; Türk A Milli takımımız katıldığı tüm yurt dışı şampiyonalarında, öncelikle vatanı ve bayrağını temsil eder. Bu milli irade ruhu sporcularımıza ve bizlere gereken gücü ve inancı verir. Tıpkı 2016 yılında Slovenya’da Avrupa 2.si ve 2017 yılında Gürcistan’da Avrupa 1.si olduğumuz gibi. İnanıyorum ki, bayrağına, vatanına ve milletine bağlı bu gençler Japonya Dünya Şampiyonasında bir kez daha Türk Bayrağını göndere çekerek İstiklal Marşımızı okutacaktır.

Rafting A Milli Takımımızı oluştururken iğneden ipliğe ince eleyip sık dokuduk. Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonuna bağlı Rafting AS. Başkanlığımızın yıl içinde yürüttüğü faaliyetler içinde yer alan;

Türkiye Rafting şampiyonalarını yapılması bir açıdan da Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında ülkemizi temsil edecek olan sporcularımızı seçmek içindi. Bundan mütevellit düzenlenen bu yarışlar esnasında uyum içinde olan, kondisyonu iyi, milli değerlerine sahip gençlerimizi Milli Takım Antrenörlerimizin gözlem ve direktifleriyle seçtik.