Atatürk anıtının meydan çalışmaları nedeniyle Valilik önüne taşınması sonrasında yapılan spekülasyonlar ve sosyal medyada vr basında Rize ile ilgili çıkan haberler konusunda Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mustafa Erbaş federasyon adına bir açıklama yaptı.

Kimsenin Rizeli'nin atatürk, Bayrak, Vatan ve Cumhuriye sevgisine laf edemeyeceğini belirten Erbaş açıklamsında; "Atatürk heykelinin Valilik binasının önüne taşınması ile ilgili özellikle sosyal medyada asılsız paylaşımlar, Rizelilere yönelik olumsuz yorumlarla algı yaratılmak istenildiğini üzüntüyle takip etmekteyiz. Maksadını aşan tartışmaların, Ülkemizin birlik ve beraberliğe muhtaç olduğu bir dönemde olması ayrıca bir algı yaratmaktadır.
 
Belediyemizin 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı projesi düzenlenmesi neticesinde, törenlerin milli bayramların yapılacağı Rize Valiliği önüne taşınmasının Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan bir saygısızlık olduğu yolundaki açıklamaları şiddetle kınıyoruz.
 
 Rizelinin Atatürk’e Cumhuriyet sevgisinin Bayrak, Vatan sevgisinin hiç kimsenin sorgulamaya ne haddi nede hakkı vardır." dedi.