Tüm Rize Muhtar Dernekler Federasyonu Başkanı ve beraberindeki heyet Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Başkan Kasap, muhtarların yerel yönetimlerdeki önemine değinerek, “İlimizin yaşam kalitesinin yükselmesinde muhtarlarla diyaloğun birinci etken olduğu bilincindeyim. Bu nedenle onların dilekleri için kapım her zaman açık” dedi.

Belediye Encümen Salonunda muhtarları ağırlayan Başkan Kasap, gerçekleşen ziyarette belediye ile muhtarlar arasındaki çalışma anlayışından bahsederek , belediyeciliğin bir ekip işi olduğunu ve muhtarlarında bu ekibin önemli unsurlarından birisi olduğuna dikkat çekti.

Muhtarların kendi mahallelerindeki istekleri belediyeye taşımasının hizmette akıcılığı sağlayacağını ifade eden Başkan Kasap, Bütün şehir olma süreci içerisinde yapılanma ve hizmetlerin nasıl yapılması gerektiği hususlarının değerlendirmesini yaptı.

Tüm Rize Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Erbaş ise Federasyon çatısı altında toplanmanın amaçlarından yerel yönetimler ve Belediyelerle ortak çalışmalar yapmak olduğunu belirtti. Ziyaretlerinin Başkan Kasap tarafından kabul edilmelerinden memnuniyetini dile getirerek; “Başkanımızın muhtarların içinde bulunduğu sorunları çözmeye yönelik icraatları ve muhtarlarla işbirliği içinde bulunması sevindirici bir olaydır” dedi.

Muhtarların ziyaretinden memnun kaldığını belirten Başkan Kasap, muhtarlara ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek, Muhtarları, öğlen yemeğinde belediye yemekhanesinde ağırladı.