Merkezi Rize’de bulunan, Rize ve ilçelerindeki Muhtarlar Derneklerinin bir arada toplandığı Rize Muhtarlar Federasyonu’na bağlı dernek ve birlikler, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanlığını ziyaret etti.
CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı ile Yönetim Kurulu Üyelerinin karşıladığı Rize Muhtarlar Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, ülkede 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi nedeniyle CHP’nin ve bütün CHP’lilerin demokrasi, milli irade ve cumhuriyetten yana duruşundan dolayı teşekkür etti.

Ziyarette kısa bir açıklama yapan Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mustafa Erbaş, Türkiye’de demokrasinin tam anlamıyla yerleşmesi, cumhuriyetin kazanımları ve milli iradenin, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin sahip çıkmasıyla sağlanacağını ifade etti.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, tüm parti üst düzey yönetimi, il ve ilçe teşkilatlarıyla birlikte, ülkede yaşanan darbe kaosuna karşı demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma, birlik ve bütünlük içerisinde hareket etme erdemini gösterdiğine işaret eden Erbaş, “Bizler de bu ülkenin ve toplumun bireyleri olarak, bu birlik ve bütünlüğün sağlanması açısından üzerimize düşen görevi ve sorumluluklarımızı yerine getirme çabası içindeyiz. Bu ülke hepimizin, birlik ve bütünlüğümüzü kimse bozamaz” diye konuştu.

Ziyarette muhtarlara gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür eden CHP İl Başkanı Mesut Rakıcı ise, CHP ve CHP’lilerin, Cumhuriyeti kurup, ülkeye çok partili demokrasiyi getirip yerleştiren geçmişiyle; parlamenter sisteme, demokratik, çağdaş, laik ve sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyetine, ülkenin bölünmez bütünlüğünün teminatı üniter yapıya, milletin iradesine her zaman kayıtsız-koşulsuz sahip çıktığını vurguladı.
Demokrasinin ve parlamenter sistemin vazgeçilmezi olan siyasi partilerin, ülke idaresi ve yönetimi için iktidar yarışında olduğunu, birbirlerinin düşmanı olmadığını ifade eden Rakıcı, “Demokratik yarış içerisinde halkın iradesi ne ise o yönde iktidarlar oluşur. İktidarın beğenilmeyen icraat ve uygulamaları veya düşünce sistemi demokratik kurallar çerçevesinde yine halkın oylarıyla, halk iradesiyle değiştirilir. Bizler her zaman bunu savunduk ve bundan da taviz vermedik. Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu ortamda, bunun dışında hiçbir beklentimiz olamaz. Bu durum fırsat bilinerek farklı alanlara yönelen veya beklenti içinde olanlar, teröre ve darbelere karşı durduğumuz gibi karşılarında olacağımızı da bilsinler” şeklinde konuştu.



Rakıcı ayrıca, Genel Başkanlar düzeyinde, parti yönetimleri ve TBMM çatısı altında alınacak her türlü karara uyulacağını, CHP’nin genel merkezi ve tüm örgütleri olarak cumhuriyetin, demokrasi ve halk iradesinin bekçileri olmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Muhtarlar, CHP yöneticileriyle yapılan değerlendirme ve söyleşinin ardından karşılıklı teşekkür ve iyi niyet temennileriyle CHP Rize İl Başkanlığından ayrıldı.