Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş hakkında çıkan “Erbaş'tan Rizeli Muhtarlara İngiliz İşgal Askeri Benzetmesi” şeklindeki haberin asparagas olduğunu ve böyle bir şeyi söylemeyeceğini kendisini tanıyanların çok iyi bildiğini belirtti.

Yapılan haberin seçim öncesinde de kendi aleyhinde haber yapılan malum site tarafından uydurulduğunu ve seçim öncesi yaptıkları haberlerin yalan çıkmasını sindiremedikleri için sosyal medyadan alınan bir fotoğrafta kendisine kutlama için getirilen pasta üzerine yazılan bir yazıdan yola çıkarak böyle bir yoruma ulaşıp haber yapılmasını etik bulmadığını ve hukuksal olarak gerekli işlemlerin en kısa sürede başlayacağını belirtti.

Aynı kişilerin bir önceki seçimin ardından yaptıkları “Muhtar Olmayanların Oylarıyla Muhtarların Derneğine Başkan Seçildi” haberinde bu seçimde de görüldüğü üzere uydurma haber olduğunu belirten RİMUDER Başkanı Mustafa Erbaş yaptığı açıklamada: “Bilindiği üzere bir gurup muhtar arkadaşımızın istekleri üzerine derneğimiz 30 Ekim Pazar günü olağan üstü kongre gerçekleştirmiş ve 3 aday olarak seçime gidilmiştir. Seçime katılan 84 delegenin 35’inin oyunu alarak seçimden bir önceki seçimde olduğu gibi başarıyla çıktık. Demokratik bir seçim süreci olmuş ne öncesinde nede seçim sonrasında benim diğer adaylar hakkında aşağılayıcı veya hakaret içeren hiçbir açıklamam olmamıştır ve olması da mümkün değildir. Bu bizim aldığımız ne aile nede siyasi terbiyeyle örtüşmez. Ancak doğaldır ki tekrar başkanlığa seçilmeme üzülenler olduğu gibi çok daha fazla sevinenler, tebrik edenler olmuştur. Bana gelen bir tebrik pastasının üzerindeki yazıdan yola çıkarak kaldı ki bu pasta da herhangi bir isim veya unvan da yoktur, kendini gazeteci zanneden o mesleğe de leke sürdüklerine inandığım ve kamuoyunun da büyük çoğunluğunun bu görüşte olduğunu düşündüğüm birileri çıkıp asparagas bir haber üretiyorlar. Anımsanacağı üzere bu malum kişiler daha önceleri de ilimizin güzide kuruluşları Çaykur ve Rize Belediyesi hakkında asparagas haberler üretip reyting yapmanın peşine düşmüştü. Uydurma şişirme kamuoyunu yanlış bilgilendiren haberlerle adını duyurmaya çalışan ve birilerinin güdümünde olan bu site nedense her defasında ilimizin güzide kuruluşlarını hedef almakta ve yine nedense son zamanlarda Çaykur ve Rize Belediyesi hakkında yaptığı uydurma haberlerin bir anda kesilmesi de düşündürücüdür. Şimdi ise hedefine Rize Muhtarlar Derneğini almıştır. Bu kişiler yalan haber yapmayı kendilerine alışkanlık yapmışlardır. Bir önceki seçimin ardından da bu tür asparagas haberler yapan site “Muhtar Olmayanların Oylarıyla Muhtarların Derneğine Başkan Seçildi” şeklinde bir haber yapmışlardı. Bu başlık dahi onların amacının üzüm yemek olmadığını ortaya koymaktadır. Çünkü derneğimizde muhtar haricinde kimse oy kullanamaz.

Ama unutulmamalıdır ki bu ülkede hukuk vardır. Yaptığı uydurma ve insanları birbirine karşı düşman edecek nitelikteki haberler için bu gazetecilikle uzaktan yakından ilişkisi olmayan zatlar bu hukuk önünde hesap vereceklerdir.

Kamuoyundan ve özellikle muhtar arkadaşlarımdan bu tip uydurma ve bölücü haberlere itibar etmemelerini istiyorum. Seçim yarışı 30 Ekim Pazar günü bitmiştir. Şimdi tekrar kaldığımız yerden hizmet yarışı birlik ve beraberlik içerisinde devam edecektir.” Dedi.