Yapılan olağan üstü kongre ile yeniden Rize Muhtarlar Derneği Başkanlığına seçilen ve aynı zamanda Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı olan Mustafa Erbaş bazı sitelerde  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili yaptığı paylaşımlarla ilgili hakkında ortaya atılan iddilara cevap verdi.

Başkan Erbaş yazılı olarak yaptığı açıklamada kimsenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa kemal Atatürk'e ve vatana olan sevgisini ve saygısını sorgulayamayacağını belirtti. Erbaş: "Malum site sahipleri kin kusmaya insanları birbirine düşman edip hedef göstermeye bundan da kendine reyting yapmaya çalışırken onları maşa olarak kullananlarda emellerine ulaşmaya çalışıyorlar ama çabaları nafile. Kuru gürültüye pabuç bırakacak, üç beş tane kendini bilmezin habercilik zannedip aslında fotoğraflar üzerinden falcılık yapıp bir şeyler ortaya atmasıyla düzen değişseydi Türkiye’min hele hele Rize’min bir günü öbür günü tutmazdı. Şu anki istikrar ortamı kesinlikle sağlanamazdı. Çünkü sözüm ona iktidardan yana, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan ve iktidardan yana olduklarını ifade edip her fırsatta falcılık yapıp iktidarın belediye başkanına ve genel müdürüne hem sitesinden hem de sosyal medyadan hakaretler yağdıran bu zihniyetlerin neyin peşinde oldukları kamuoyu tarafından açıkça bilinmektedir.  Bu kişiler nedense son zamanlarda bu saldırdıkları hedefleri bırakmak zorunda kalmışlar ve onlara attıkları çamur ve iftiralarında yalan olduğu uydurma olduğu o kurum ve kişileri töhmet altında bırakmaktan başka bir maksatlarının olmadığı gün yüzüne çıkmıştır. Şimdilerde ise aynı yollarla derneğimize ve bana saldırmaya başlamışlardır. Ama emellerine ulaşamayacaklardır.
 
Bu zihniyet sahipleri sözüm ona Cumhurbaşkanımızı bizden çok seviyorlarmış. Bizim duruşumuz dik ve nettir. Bunu dün olduğu gibi 15 Temmuz demokrasi nöbetlerinde de yaptığım konuşmayla gösterdim. Bunu orada olanlar görmüşlerdir.
 
Ancak uzun süredir derneğimizi ele geçirmek için oynanan oyunlara bu site sahipleri de maşa olmuşlar bir önceki seçimde olduğu gibi bu seçim öncesi ve sonrasında da bizim ve derneğimiz hakkında aslı olmayan ithaflarda bulunmuşlardır. Ancak her iki seçimde de muhtar arkadaşlarım gereken cevabı vermişlerdir.  Seçim öncesi ve seçim sonrası bize saldıran bu kişiler bu kez maksatlarını ve hadlerini aşmışlardır. Bizi FETO’cu vatan haini ilan edip hedef gösterme cüretinde bulunmuşlardır. Kendileri ve sitelerinde adlarını yazma cesaretini dahi gösteremeyen birkaç klavye silahşoru kendini bilmez bizi kamuoyuna Cumhurbaşkanımıza hakaret etmek ve terörist olarak lanse etme cüretsizliğini göstermişlerdir.  Bu konuda hukuken gereken girişimler derneğimiz tarafından başlatılmış olup gereken cevap hukuk önünde kendilerine verilecektir.
 
Bizi cumhurbaşkanımızı sevmemekle suçlayan bu falcılar o fotoğrafa eğer iyi baksalardı bizim yazdığımız yazının Cumhuriyetimizin Kurucusu büyük Atatürk’ü anarken o paylaşımdaki fotoğrafa da bir nevi cevap verdiğimi görebileceklerdir.  Ben fotoğrafın üzerine “ŞARAP KOKAN MAŞALAR GÖRDÜK BARUT KOKAN PAŞALARA KARŞI” ifadelerini kullanmışım. Tabi bunu anlayabilmek için insanın akıl melikelerinin yerinde olması lazım. 
 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve Vatanıma olan sevgi ve saygımı kimse sorgulayamaz. Hele hele beni Vatan hainleri ile bir tutamaz.  Bu falcıları kişisel olarak Allah’a havale ediyorum, ancak Rize Muhtarlar Derneği olarak bize yapılan bu karalama kampanyasına karşı gereken cevabı hukuk en kısa sürede verecektir." dedi.