Rize muhtarlar federasyonu 26/.11/2016 tarihindeki 2. Olağan kongresinden sonra görev taksimi yapmak için İlk Yönetim Kurulu toplantısını 06/12/2016 Salı günü saat 10:00 Federasyon Başkanı Mustafa Erbaş başkanlığında federasyon binasında yaptı.

Yönetim Kurulu toplantısında yapılan görev taksiminde Başkan Yardımcılığına İkizdere Muhtarlar Derneğinden Ballıdere Köyü Muhtarı Remzi Güzel ve Çayeli Muhtarlar Derneği Seslidere Köyü Muhtarı Mehmet Ali Şark, Teşkilat Başkanı Ardeşen Mahalle Muhtarları Derneği Fatih Mahallesi Muhtarı Murtaza Özyanık, Genel Sekreter Rize Muhtarlar Derneği Portakallık Mahallesi Muhtarı Tuncay Maşalacı, Muhasip Üye olarak Rize Muhtarlar Derneği Atmeydanı Mahallesi Muhtarı Fatih Tatoğlu seçildi.
 
Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mustafa Erbaş yaptığı açıklamada: “26/11/2016 Tarihinde yapılan Federasyon seçimi gündemine dair değerlendirmeler görüşülmüş muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda çalışmaların yapılması ağırlıklı olarak kabul görmüştür. Rize’de yapılan ve yapılacak olan yatırımlarla ilgili izleme, proje ve arge çalışmalarının daha etkin şekilde yapılması kararı vurgulanmıştır. Çay ulaşım yollarının Köylerimizin yaşam alanlarının daha etkin hale getirilmesi için, Federasyonumuzun Hükümetimiz ve Vekillerimizle var olan uyumlu çalışmalarımızın daha güçlü bir şekilde yürütülmesi ve Rize’miz için yapılması gereken yatırımların devamı konusundaki gayretli çalışmalarımızın sürdürülmesi kararına varılmıştır.
Federasyon Yönetim Kurulu olarak dün ebediyete uğurladığımız Rize’mizin yetiştirdiği iyi bir şahsiyet adamı, iyi bir yönetici geleceğin yıldızı olacak olan Osman Karavin’in Rize’ye mal olmuş kişiliği dolayısıyla, hemşerilerimize taziyelerimizi ve üzüntümüzü belirterek merhum kardeşimize Ak Parti Rize Teşkilatına, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz.” Dedi.
 
Rize Muhtarlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erbaş’ın başkanlığında alınan karar gereği 15 günde bir Yönetim Kurulu toplantılarının sırasıyla ilçelerde yapılması, ilçelerin sorunlarının ilçedeki yerel yöneticilerle istiarelerde bulunarak hazırlanan istek ve taleplerin ilgili birimlere ulaştırılması gereğini görüşüp kararlaştırıldı.