ABD'nin Kudüs'ü israil'in başkenti olarak tanımasının etkileri tüm dünyada olduğu gibi Rize'de de sürdürüyor. Rizeli muhtarlar düzenledikleri basın toplantısı ile ABD ve İsrail'e tepkilerini dile getirdiler. 

Muhtarlar adına bir açıklama yapan Rize Muhtarlar Derneği ve Federasyonu Başkanı Mustafa Erbaş: "

İslam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde parmağı olan, Amerika ve İsrail’in Müslümanları kışkırtmaya yönelik davranışlarına, Uluslararası camiada Devlet vasfı taşıyan ve teröre destek veren Amerika ve İsrail Ortadoğu’daki ortak planlarını gerçekleştirmeyi sürdürmektedir.

Birleşmiş Milletler Nato, ABD ve Avrupa Birliği İsrail’in her sapkınlığına gerek el altından gerekse açıktan destek vermektedirler. İlk Kıblemiz olan Mescidi Aksanın bütün Müslümanların birleştiği buluştuğu Kudüs’ün Amerika başkanı tarafından İsrail’in başkenti olarak ilan etmesi asla kabul edilemez olduğunu belirtmek isteriz. Bu kararın yok hükmünde bir karar olduğunu ilan ediyoruz.

Ortadoğu’yu yeniden kan gölüne çevirmeye çalışan Amerika, İsrail ve destekçilerinin yaptığı bu haksızlık ve züllümler karşısında susmayacağımızı ve tepkimizi her platformda göstereceğimizi, ne yapılması gerekiyorsa yapacağımızı bildirir Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz." dedi.