Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, şehir estetiğine katkı sağlayacak yeni çalışmaları bir bir hayata geçiriyor. Şehir içinde ve geçiş güzergahında bulunan refüj ve kavşakları bitkiler ile renklendiriyor. Farklı peyzaj tasarımlarının uygulandığı çalışmalar, kenti güzelleştirirken şehre modern bir görünüm kazandırıyor.
Kent estetiğine katkı sunacak çalışmaları hayata geçiren Rize Belediyesi, son olarak Çaykur Rizespor tesis yolu üzerinde dikkat çeken “Çayın Başkenti” yazılı bir peyzaj estetiği çalışmasını tamamladı.





Estetik peyzaj konusunda örnek çalışmalar sergilediklerini ifade eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Yenilikçi çalışmalara imza atılıyor. Vatandaşlarımızın gözüne de ruhuna da hitap eden bir peyzaj düzenlemesi ile şehir yaşantısına ve estetiğine artı değer katmayı önemsiyoruz.” diye konuşan Başkan Kasap, benzer çalışmaların devam edeceği bilgisini de paylaştı.


Rize Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar havadan görüntülenince ortaya çıkan manzaranın seyrine doyum olmuyor. Her gün arabayla yada yaya olarak hızla yanından geçip, bir anlık bakabildiğimiz ve parça parça görebildiğimiz bu manzara, resmin bütününü göremeyince belki de çokta dikkatimizi çekmiyor. İşte o resmin tamamı