Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Rize Şube Başkanı Ömer Toprak yaptığı açıklamada, “Rize Belediyesi, Atatürk’ü, Cumhuriyetin kurucu değerlerini hedef alan, Cumhuriyet meydanından Atatürk anıtını kaldıracak projeyi, tepkilere rağmen ısrarla sürdürüyor.” dedi.

Toprak açıklamasında şunları belirtti; “Büyük tarihe ve kültüre sahip ulusların; övündüğü, kurucu değerleri, gelenekleri, ortak duyguları vardır. Aidiyeti, Türk milletine, Türkiye Cumhuriyeti devletine bağlı olan hiç kimse bundan rahatsızlık duymaz. Bu duygular hepimizin övünç kaynağıdır. Şehirlerde bu duyguların en yoğun yaşandığı, ifade edildiği yerler meydanlardır. Rize Cumhuriyet Meydanı bir anlamda şehrimizin kalbidir. Burada yapılan törenler, nümayişler, mitingler, dini vecibeler vb. buluşmalar kimseyi rahatsız etmez. Bu toplanmalar aynı zamanda, birliğimizin kardeşliğimizin bir parçasıdır.

Rize Belediyesi kamuoyunu yanıltıyor
Resmi binalar ve eklentilerinde yer alan tören alanları kurumsal uygulamalara tabidir. 1998 yılında TC Rize Valiliği bahçesinde açılışı yapılan, “Atatürk ve gençlik Anıtı” ile tören alanı, kurum içi törenlere hizmet vermekteydi. Otopark ihtiyacı için yeniden düzenlenen tören alanında “Atatürk ve Gençlik Anıtı” yerine konmamıştır. Ayrıca “Atatürk ve gençlik Anıtı” konusunda, sorumlular susmaktadır. Rize Belediye Başkanı açıklamalarıyla kamuoyunu yanıltmaya devam etmektedir. Güvenlik sorunu yaşayan az sayıda illerimiz dışında Atatürk anıtları şehirlerimizin meydanlarındadır. Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Ankara, İstanbul gibi.

Milli birliğe ve kardeşliğe muhalefet
Atlantik ötesi ruhla, hazırlanmış olan, meydan projesi ile Atatürk’e, Cumhuriyetin değerlerine, Milletimizin birliğine ve kardeşliğine muhalefet edilmektedir. Yenikapı ruhunu titizlikle korumak, Rize Belediye başkanının da sorumluluklarından olmalıdır. Unutulmasın ki, Atatürk’e, Cumhuriyete düşmanlık, Düşmana Uşaklıktır. Atatürk Mazlum milletlerin esin kaynağı, Bu toprakların yenilmez kahramanıdır.”