Rize-Trabzon arasında yapılan ve Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün almış olduğu karar dolayısıyla sonlandırılan otobüs seferleri Rize Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılıklı olarak yeniden başlatılıyor.

Rize Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 04.05.2016 tarihinde Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte resmi plakalı taşıtlar için D4 yetki belgesi düzenlemesinin önü açılmış, bu düzeleme doğrultusunda her iki belediye başkanlığı ve her iki ilin mülki irade amirliğince verilecek olurların ardından karşılıklı otobüs seferlerinin yapılmasına bir engel kalmamıştır. Denildi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap: "Konuyla ilgili yapmış olduğumuz değerlendirmede, otobüs seferlerinin yasal zorunluluk dolayısıyla durdurulmasının ardından vatandaşlardan otobüs seferlerinin tekrar başlatılması yönünde yoğun bir talep aldık. Bu talepler doğrultusunda yoğun çalışmalar sürdürdük ve otobüs seferlerinin tekrar başlatılacak olmasından dolayı vatandaşlarımız adına mutluluk duyduk." Dedi.